Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí líčka na kmíně a okurkách, z papiňáku

Vaření v tlakovém hrnci, neboli papiňáku, je rychlé a takřka bezpracné. Pod poklicí necháme podusit telecí líčka na kmínu a cibuli, které pak dochutíme kyselými okurkami a jejich nálevem. Jako přílohu zvolíme brambory nebo rýži.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 589 kJ /
619 kcal
Bílkoviny81,16 g
Tuky19,82 g
Vláknina9,65 g
Cholesterol 190 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy25,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňáku na rozehřáté máslo společně s olejem dáme kmín, nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme na slabém plamenu 2 minuty. Krok 2: Líčka opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a přidáme do hrnce k osmažené cibuli. Necháme prudce zatáhnou, zasypeme paprikou, pepřem, rychle promícháme a podlijeme lákem a vývarem. Krok 3: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plamenu 20 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a k měkkému masu přidáme nakrájené okurky. Krok 4: Opět uvedeme k varu, šťávu zahustíme Solamylem a za stálého promíchávání necháme vařit 2 minuty. Podle potřeby dochutíme a podáváme.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci

Zveřejněno 1. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí líčka na kmíně a okurkách, z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gwX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí líčka na kmíně a okurkách, z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gwX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

to vypadá hodně luxusně :-K

maiva:Děkuji:-K

Další rychlovka pro letní den:-p+:yes:, pěkná fotka:-D

Vaše komentáře mě moc potěšily:-KDěkuji i za hodnocení:-)

Drahuško,jako vždy - :yes::yes::yes:

luxusní papáníčko, úžasný recept:-p:-K, posílám další bodík:yes:

úžasné papání:yes::-D ale také úžasné foto:-p

:-KDrahuško ...opět krásný rychlý a neuvěřitelně jednoduchý a přitom vynalézavý recept....fotka je úplně k sežrání ..:yes:

Další zajímavá úprava líček, moc hezký recept i fotka:yes:

Jídlo jako z katalogu :):-K

Nádherný recept i fotka:yes::yes:

Tématické fráze:
líčka v papiňáku, hovězí líčka v papinaku, recepty na hovězí líčka v papináku, jak dlouho varit licka v papinaku, hovězí líčka na kmíně, recept na telecí líčka, recept na hovězí líčka v papinaku, brambory v papiňáku teleci, telecí lícka recept, teleci maso se zeleninou a okurkach, líčka z v papinaku, recepty s teleciho masa v papinaku, recepty z papiňáku, telecí líčka, telecí maso jak dlouho vařit v papiňáku

Suroviny:
líčka telecí, máslo, olej, kmín celý, cibule, paprika sušená sladká, pepř mletý, nálev ze sladkokyselých okurek, vývar zeleninový, okurky sterilované, solamyl

Přidat fotografie receptu