Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina tvarohová s ovocem

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 820 kJ /
4 020 kcal
Bílkoviny117,22 g
Tuky108,74 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 528 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy631,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°C - horkovzdušnou na 160°C. Krok 2: Do mísy dáme vejce, oba cukry, olej, horkou vodu a ušleháme do pěny. Krok 3: Pak přidáme tvaroh, citronovou kůru a opět ušleháme. Krok 4: V misce smísíme obě mouky, prášek do pečiva, sůl a postupně vmícháme do tvarohového základu. Krok 5: Pokud by bylo těsto hutné, přidejte mléko-záleží na savosti mouky. Krok 6: Velkou kulatou formu nebo menší plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj rozetřeme a poklademe třešněmi nebo jiným ovocem. Krok 7: Pečeme cca 25-30 minut.

Zveřejněno 1. 7. 2015

Poznámka autorky radiator

Můžete použít čerstvé nebo kompotované ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina tvarohová s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0BoN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina tvarohová s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0BoN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

radiator: to samozřejmě chápu, ale tohle těsto je dost šílená konzistence. Večer jsem upekla a druhý den to letělo celé do koše.. :no::no::no: přesně jak už tady někdo psal. Tohle sníst, tak mám obavy o svůj žaludek. Ale každý má rád něco jiného, takže proti gustu...

TEVCA: Není to klasická piškotová bublanina, těsto je s tvarohem a jak jsem již u dvou komentářů uvedla, připomíná konzistencí tvarohovou bábovku, tudíž nemůže být nadýchaná.

Řekla jsem si, že vyzkouším něco nového.. a upřímně? Poprvé a naposledy. Tenhle recept už nikdy, škoda surovin. :-(

Tak jsem hledala nějaký nový recept na bublaninu a musím "říct", že u tohohle byla škoda surovin, času a energií :no: Po upečení je to jako kyt. Kdybych to snědla, tak se bojím, že mi to zalepí břicho :-O Celý plech letěl do koše ;-(

:-( Tak jsem hledala něco nového a našla tento recept.... a velké zklamání. :-( Těsto bylo tuhé jak na vánočku, přilévala jsem mléko, snad víc jak půl litru, takže vznikla obrovská hrouda, která se nedala ani rozetřít, ovoce se o ní nepropadlo, buchta byla slitá a tuhá, prostě propadák. :-(:-( Tak nevím....

juannita: Jak už jsem psala Ivě-navir, bublaninu jsem dělala podle tohoto receptu již několikrát a vždy se povedla (z fotky je to zřejmé). Netuším proč se bublanina nepovedla, může to být velikostí vajec (dávám A) tvarohem, moukou... Jinak si nemyslím, že by tam bylo tekutin málo, je tam olej, voda, vejce a mléko. Neuvedla jsem v receptu množství mléka, protože ho přidávám postupně, někdy více, někdy méně. Bublanina není piškotová, takže konzistence těsta je jako na bábovku.

Navir: Ivo, jen tam ty fotky ponechej, vždyť ta bublanina i fotky vypadají dobře:-)

radiator: No, já nejsem bůhví jaký fotograf, raději to po tvém shlédnutí smažu, ty to máš moc pěkné. Já to dělala s jahodama

Navir:Ivo, samo foto přidej a nemaž ho:-K Jinak ta hladká mouka by vadit neměla, já peču většinou jen z hladké mouky.

radiator: Nicméně mám v plánu zopakovat s polohrubou moukou;-)

radiator: Mílo, nelam si hlavu, bylo to možná rukama, ale té mouky bylo moc, přidávala jsem mléko. Můžu přidat fotku:-? Potom bych ji vymazala ;-)

Navir:Ivo, to mě mrzí, že se bublanina nepovedla, skutečně nevím, čím by to mohlo být. Já jí dělala už po několikáté, vždy se povedla a byla dobrá, jen se po ní zaprášilo. A už vůbec nechápu, že těsto bylo, jak píšeš, přisražené. Já mám těsto vždy pěkně hladké a vláčné, tedy žádné hrudky a na plech se pak dobře rozetře. Možná to bylo tvarohem, nevím, jaký jsi použila, já dávám tučný.

Navir:Taky se dívám tam není skoro žádná tekutina na 3 hrnky mouky.

Tak jsem dnes upekla a pro mne zklamání ;-( Možná je to rukama, možná tou hladkou moukou, té mouky bylo tedy hrozně moc :-O A to jsem použila klasický hrnek 2,5 dcl. Musela jsem přidávat mléko a ve finále je těsto takové jakoby přisražené.;-(

super bublanina, ukládám recept. Doma si mlaskáme. Ten tvaroh z toho udělal božskou manu :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

MarcelaPa:

Peppa: Peppo, Marcela byla tak laskavá a váhu tvarohu upřesnila za mě. Dnes jsem totiž na internetu nebyla, až teď večer;-)Hezký večer. Míla

MarcelaPa: Marcelo, děkuji za odpověď Peppovi a už jsem to v receptu doplnila:-K Člověk totiž už ten tvaroh bere automaticky za těch 250 g,
i když je pravda, že jsou též 5OO g balení;-)

1 tvaroh = 250g, nebo chcete-li 1/4kg.

Prosim, Kolik Vazi 1 tvaroh?

Letní čas a klasika:-D:-p+:yes:

miluji čas bublanin a tahle je úžasná:yes:;-) tisknu recept, protože s tvarohem jsem ještě nedělala;-)

Tématické fráze:
bublanina s tvarohem a ovocem, tvarohova bublanina, bublanina s třešněmi a tvarohem, tvarohová bublanina s třešněmi, bublanina s ovocem a tvarohem, bublanina s tvarohem, hrníčková bublanina s tvarohem, bublanina s ovocem, bublanina z tvarohu, nejlepší tvarohová bublanina, recept na tvarohovou bublaninu, hrnkova bublanina s tvarohem a ovocem, bublanina tvarohova, bublanina z hladké mouky, hrníčkova tvarohová bublanina, tvarohová bublanina hrníčková, hrnickova bublanina s tvarohem a ovocem, bublanina s tresnemi, tvarohová bublanina recept, tarohová bublanina s ovocem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, voda, tvaroh měkký, mouka hladká, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, kůra citronová, mléko

Přidat fotografie receptu