Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 782 kJ / 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,28 g |
Tuky | 8,01 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 14,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1 italský rajčatový protlak (krabička Passata del Pomodoro 500 g); 1 středně velká cuketa (cca 400–500 g); horká voda na dolití obsahu hrnce na 1,7 litru, několik lístků šalvěje, hrst pokrájené bazalkové natě, hrst posekané natě zelené petrželky a jarní cibulky; pepř, sůl, případně kostka zeleninového vývaru na dochucení.
Krok 2: Kapání: do misky vlijeme 4 lžíce vody, přidáme 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky a 1 vejce. Do hrnce nalijeme asi 1 litr vody, přivedeme k varu, osolíme a přes hrubé síto do ní nastrouháme (nebo pomocí vařečky našprtáme) kapání z výše uvedených surovin, chvíli před tím smíchaných a promíchaných vidličkou.
Krok 3: Uvedeme do varu, přilijeme celý obsah rajčatového protlaku, vsypeme na tenčí kolečka pokrájenou opranou cuketu, dolijeme do 1 a 3/4 litru vařící vodou a vaříme do změknutí cuket a uvaření kapání cca 3–5 minut.
Krok 4: Pak do polévky nasypeme petrželku a bazalku a podáváme na stůl v miskách nebo talířích. Můžeme ozdobit smetanou ke šlehání 33% nebo zakysanou smetanou (16%).
Zveřejněno 1. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská polévka s cuketou, bylinkami a kapáním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPk1
Moje poznámka
Rajská polévka s cuketou, bylinkami a kapáním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPk1
Nejnovější recepty
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 7 minutami
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 16 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 7 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 11 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 12 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 13 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 14 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 14 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 14 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 14 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 14 hodinami
Tématické fráze:
drožďová polévka s kapáním,
rajská polévka,
cuketa-polévky,
rajska polevka se syrovym kapanim,
rjská polévka s cuketou,
rajčatová polèvka s kapáním,
drožďové kapání přes síto,
protlak italský v krabičce
Suroviny:
protlak rajčatový,
cuketa,
voda,
šalvěj,
bazalka čerstvá,
petrželka,
cibulka jarní,
pepř,
sůl,
bujón zeleninový,
voda,
mouka polohrubá,
vejce
Komentáře (1)