Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mangoldový závitek s mletým masem a tříbarevnou lepenicí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 441 kJ /
2 734 kcal
Bílkoviny116,73 g
Tuky139,92 g
Vláknina43,41 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 4,83 g
Sůl11,74 g
Sacharidy233,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Závitky. rohlík pokrájíme na kostečky, zalijeme mlékem a vyždímáme, ne příliš do sucha. Krok 2: Přidáme maso, vejce, cibuli pokrájenou na velmi drobno (lépe bude ji nastrouhat); česnek prolisujeme do směsi; přidáme na kousíčky posekané natě (cibulovou a petrželovou); přisolíme opepříme peřem rozetřeným v misce; přidáme cukr; kmín, popřípadě na zahuštění strouhanku dle potřeby a pořádně mokrými dlaněmi propasírujeme. Krok 3: Pak si urovnáme po dvou listech ležících na sobě váleček z masa a zabalíme opatrně, aby maso nevyčuhovalo. Krok 4: K úpravě můžeme použít závitkové kovové jehly nebo potravinový provázek. Krok 5: Vložíme do pekáče vyymazaného olejem a podleijeme horkou vodou. (Přiměřeně - vodu budeme přip pečení přilévat podle potřeby). Krok 6: Pekáč vložíme do rozehřáté trouby (180°C) a pečeme celkem asi 45 minut. Občas závitky otočíme nebo podle potřeby podlijeme. Krok 7: Lepenice: Pokrájíme nadrobno cibuli, na sádle v kastrolu ji opečeme do sklovita, přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme vřelou vodou přesně tak, aby bylo úplně ponořené, ale ne zase moc! Krok 8: Do zelí nasypeme cukr, kmín, v moždíři nebo čerstvě v misce utřený pepř, špetku soli Zelí vaříme odkryté asi 30 minut, pak do něj přidáme na proužky pokrájená rajčata a kapii, posekané na kousky zelené natě a vaříme ještě asi 10 minut za častého míchání. Krok 9: Zatím si na vedlejší plotně v hrnci uvaříme oloupané brambory do měkka, slijeme vodu a zalijeme mlékem, které uvedeme do varu. Krok 10: Odstavíme, brambory prolisujeme nebo rozmixujeme vzniklou kaši smícháme s barevným zelím. Krok 11: Pořádně zamícháme a dochutíme solí i čerstvě utřeným pepřem.

Zveřejněno 4. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mangoldový závitek s mletým masem a tříbarevnou lepenicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LRGD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mangoldový závitek s mletým masem a tříbarevnou lepenicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LRGD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lepenice z brambor sk, lepenice z brambor sk, závitky s mletým masem a mangoldem, potravinový provázek, zelí vaříme odkryté

Suroviny:
maso mleté, rohlík, mléko, cibule, česnek, vejce, nať cibulová, nať petrželová, majoránka, pepř, sůl, strouhanka, cukr, mangold, kmín drcený, olej, voda, sádlo, cibule, zelí kysané, rajče, kapie červená, nať petrželová, nať cibulová, kmín drcený, sůl, cukr, pepř čtyř barev, brambory, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu