Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupaté knedlíky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 422 kJ /
340 kcal
Bílkoviny14,68 g
Tuky7,86 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,21 g
Sacharidy49,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veku z předchozího dne nakrájíme na kostičky. Krok 2: Přidáme k nim brambory nastrouhané na jemném struhadle, vajíčko a sůl. Krok 3: Z uvedených surovin zpracujeme těsto a utvoříme z něho tři knedlíky, které vaříme asi dvacet minut ve vroucí vodě. Krok 4: Knedlíky vyndáme z hrnce a nití oddělujeme jednotlivé plátky.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Do chlupatých - frncochatých - knedlíků nepatří houska a dávají se do vroucí vody lžící.....jako noky.

Dobrý recept. Maminka dávala trochu hrubé mouky a housku nakrájenou na kostičky, je možno ji v pánvi nebo v troubě osušit, i bez omastku.
Toto jsou správné chlupaté knedlíky - tvarem,velikostí i konzistencí. Lžicí se dělají noky.

Dakujem za tento recept, kde nepotrebujem pridavat ziadnu muku! ;-) V Anglicku totiz nieje dostat hrubu ani polohrubu muku, myslela som ze poriadnu knedlu tu nikdy neurobim-aj cerstve drozdie nieje lahke zohnat,vacsinou len susene, toto mi velmi pomohlo a mozeme mat dnesnu pecenu kacicku s cervenou kapustou a knedlou. :-p

Jaruna18:
Ale to přece nejsou chlupaté knedlíky, do těch patří hrubá mouka, a ne žemle. S houskou je to lehčí, ale není to ono. A navíc, chlupaté knedlíky se dávaly do vařící vody lžicí, podobně jako noky, nevařily se jako šiška.

Marie : Ale je to ono! Nejsou to sice ty "pravé" chlupaté knedlíky, ale tzv. knedlíky chodské. Dělám je jako kouličky (5 větších brambor + usušené kostičky z 5 housek = 10 kulatých knedlíků, vejce není třeba - pokud dávám vejce, přidám 5 lžic polohrubé mouky) a vařím na páře. Jsou skvělé z čerstvých letních brambor, které mají hodně vody (housky je nasají). Úžasné s cuketovým zelím. Je to taková příjemná letní varianta české klasiky: knedlo, zelo, vepřo můžete přidat také - nebo chcete-li zůstat u lehčí varianty, pak doporučuji upéci krůtí stehno. <3

Zobrazit starší odpověď

Moc dobré a rychlé.Dávám bodík a foto.:yes::yes:

Tématické fráze:
drbáky babica, chlupateknedliky, falešné drbáky, recepty-chlupate knedliky, drbáky se solamylem, falešné bosáky, bosáky od babičky, babicovychlupateknedliky, clupaty knedliky, recept-chlupate knedliky, clupaté knedlíky recept, chlupatý s houbama, strapate knedliky, knedlíky z cukety, chlupaté knedlíky s. vajíčky, clupatý knedlik, chlupaté knedlíky s houskou videorecept, nejlepsi bosaky, babiččiny bosáky, prave drbaky

Suroviny:
veka, brambory, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu