Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hanácké prstky

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 816 kJ /
1 868 kcal
Bílkoviny44,80 g
Tuky28,12 g
Vláknina12,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy352,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pár lžic hladké mouky z odváženého množství a necháme asi 20 minut pracovat. Krok 2: Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout v lednici – přibližně 45 minut. Krok 3: Těsto pak propracujeme, na stole rozválíme do obdélníku, potřeme změklým máslem a podélně poskládáme na čtvrtiny. (Pracujeme rychle, aby se těsto příliš neohřálo.) Krok 4: Vzniklou nohavici pak poskládáme rovněž na čtvrtiny – do malého, úhledného balíčku. Krok 5: Necháme v lednici asi 30-45 minut kynout. Krok 6: Vykynuté těsto z lednice vytáhneme, na pomoučněném stole rozválíme a rozkrájíme na 9 malých obdélníků. Krok 7: Každý z nich ještě při kraji několikrát nařízneme. Krok 8: Uložíme na plech s pečícím papírem, fólií, necháme nakynout, pak potřeme zbytkem vejce, posypeme vanilkovým cukrem Krok 9: Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova (200°C asi 15 minut).

Zveřejněno 9. 7. 2015

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/hanacke-prstky/

Hanácké prstky se pečou s posýpkou. U nás byl druhý pokus bez ní, jen potřené vejcem a sypané vanilkovým cukrem.

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanácké prstky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jyO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanácké prstky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jyO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jako malovane!!

maiva: díky:-8

To je teda mls;-)podobné jsem ochutnala z malé pekárny. Tvoje nádherně cukrované určitě budou lepší:-D:-p+:yes:

Ano, podobne som už robila nejaké croissanty...

magdalenka: u tohoto receptu jde víc o to, aby bylo těsto při potíráním máslem dost pevné a také aby při závěrečném vyvalování a krájení (tvarování) + pečení máslo nevytékalo ven.
První pokus byl bez lednice a máslo hodně vyteklo.

:-K:yes: To kysnutie v chladničke som už skúšala, zas je výsledok trochu iný...

Tématické fráze:
prstky, peceni prstky, recept na hanácké na koláče, kynuté prstky, prstky recepty, tvarohové prstky, recept prstky, recept na prstky, prstka, prstky recept, makové prstky

Suroviny:
voda, olej, vejce, mouka hladká, mouka hrubá, sůl, cukr, droždí, máslo, posýpka

Přidat fotografie receptu