Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová bublanina

Tato bublanina určitě stojí za vyzkoušení, protože štědrá porce smetany zajistí, aby byla hezky vláčná. Aby vám ovoce v bublanině nekleslo, obalte ho v mouce. Ovšem zaměníte-li mouku za strouhaný kokos, ódy na vaše pekařské umění nebudou brát konce.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Tato dávka je na velký plech 30x40 cm, poloviční dávka vyjde na kulatou koláčovou formu.

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 998 kJ /
2 629 kcal
Bílkoviny79,98 g
Tuky137,28 g
Vláknina15,96 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 1,27 g
Sůl3,58 g
Sacharidy260,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Krok 2: Žloutky utřeme s cukry, přidáme smetanu, špetku soli a vyšleháme metličkou. Přidáme rozpuštěné máslo a mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Vše řádně promícháme. Krok 3: Závěrem zlehka vmícháme sníh. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Krok 4: Ovoce obalíme v hrubé mouce, aby nekleslo a nasypeme na těsto. Pečeme 180 °C dozlatova.

TIP: Jak na to, aby ovoce v bublanině neklesalo

Zveřejněno 11. 7. 2015

Poznámka autorky Bahula

Bublanin je na těchto stránkách už mnoho, hodně z nich jsem vyzkoušela, stejný recept jsem zde však nenašla. Bublanina je velmi vláčná.

Recept mě zaujal na stránkách pro ženy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPVk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPVk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Není těsto moc řídké??? Když uvážím, že je tam 360 ml smetany, jen 12 lžic mouky a sníh z 6 vajec, který těsto ještě naředí... :-O Moc děkuji za odpověď.

Jé, zapomněla jsem se přihlásit.

MarcelaPa 15. 7. 2015 19:29
Evi, bublanina je famózní.:yes: Dala jsem borůvky a červený rybíz. Jestli nevadí, přidala jsem foto.

Díky za odpověď. Mám doma drobné letní ovoce, tak vyzkouším.

Parádní bublaninka:yes:

MarcelaPa:Dala jsem 31%, mizí u nás pod rukama, během týdne jsem ji dělala už po 4. :-K:-K:-K

jarda Kadic: díky, Jaroušku,:-) tak uvidím, jestli se Bahulka ozve, nebo si nějak poradím sama.

MarcelaPa: Marcelko,já tedy dělám trochu jinou,ale dávám 30%.Ale míň, takže radši počkej,jestli se Bahulka ozve:-K

Bahulko-Evi, prosím tě, a jakou smetanu? 10%, 12%, na vaření, na šlehání?

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
smetanová bublanina, bublanina se smetanou, bublanina ze smetany, smetanova bublanina s ovocem, bublanina bez cukru, bublanina z malin, bublanina smetanova, smetanové těsto na na bublaninu, bublanina, bublanina smetana, bublanina na lzice, bublanina z 12 vajec, univerzální bublanina, famozni bublanina, bublanina maliny, maliny bublanina, bublaninu z malin, smetanová bublanina s borůvkami, bublanina s malinama, vláčná smetanová bublanina

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, smetana, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, sůl, ovoce, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu