Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkové Himaláje (v remosce)

Lahodné moučníky nemusíte péct jen v troubě, ale bezvadná je také příprava v remosce. Vyzkoušejte například buchtu Himaláje, která je díky tvarohové náplni a ovoci dokonale vláčná. Použít můžete meruňkový kompot, ale také čerstvou úrodu.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 953 kJ /
3 096 kcal
Bílkoviny78,44 g
Tuky95,43 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 573 mg
Sodík 465 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy476,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pevné pěny, vmícháme olej a ostatní suroviny na těsto. Krok 2: Suroviny na náplň dobře vymícháme. Krok 3: Meruňkový kompot zcedíme a meruňky nakrájíme na plátky. Krok 4: Do vymazané a vysypané remoskové formy vylijeme naběračkou větší část těsta, na něj opatrně (opět naběračkou) celou náplň, tu poklademe meruňkami a pocákáme zbytkem těsta. Krok 5: Pečeme přibližně 35-40 minut - těsto krásně vyběhne.

Zveřejněno 14. 7. 2015

Poznámka autorky cathleen

Mám osobně vyzkoušeno, že tyhle moučníky se v teflonové formě remosky nepropečou. Proto doporučuji péct ve formě hliníkové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové Himaláje (v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7rE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové Himaláje (v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7rE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

výborný koláč

:yes::yes::yes:

nemám remosku jak ji mohu upéct v elektrické troubě?

Šarka: určitě ;-) dej dvojnásobné množství surovin, buchta bude na celý plech, a peč při 160°C/45-50 min - těsto krásně vyběhne a zároveň se propeče.

ladus31:dejte,prosím,vědět jak to dopadlo,nemám taky remosku :-)

:-)remosku nemám,ale vyzkouším v elektrické troubě a přiklopím alobalem:-O,snad nic nezkazím;-)je to moc lákavé:-)

ladus31, zdenka: pekla jsme ji i v troubě, když jsem potřebovala celý plech (a zdvojnásobila dávky surovin) - vložit do studené trouby, zapnout na 170°C a upéct. Ne zcela do tuha, tvarohová náplň tím, jak bude stydnout, zpevní.
Chce to trochu vychytat, ale je to buchta opravdu fantastická a stojí za to:-8

casino: díky, teplotu si upravím.
Himaláje máme moc rádi a než jsem zjistila, že jim velice prospívá pečení na studený start, upekla jsem dva nepovedence. Byla to jedna z mnoha buchet, kterou jsem poctivě vyzkoušela, když jsem sbírala recepty pro remoskovou kuchařku - jestli se vůbec v remosce upéct dá:-)A moc lituji toho, že jsem tehdy nevěděla, že v teflonové formě to upéct nejde, i kdyby se člověk rozkrájel.
Je trochu třaslavá i pečená v troubě - stačí počkat, než si sedne a zpevní. Jak už jsem několikrát zmínila - máme ji moc rádi a peču ji docela často.

cathleen:
...připravena dvojnásobná dávka, upečeno nadvakrát:
1. ve "studené" Remosce - 40´
2. v rozpálené R. - 35´
V obou případech necháno ještě dalších 5´ dojít pod tělesem, protože buchýnka byla, ač shora tmavá, tak třepotavá jako pudink a jen tak tak akorát upečená, jak se ukázalo po rozkrojení:yes:
Myslím, že v R. se asi nepodaří upéci tak pěkně, jako to máte vy z trouby. Teplota v R. 180°C není sice až tak vysoká, ale možná by to chtělo o chlup méně těsta v misce...

R. předehřívám, resp používám rozpálené těleso k pečení plněných dílkových buchet; mám 3 misky a pod jedním tělesem to sekám jak Baťa cvičky:-D

Recepty si běžně neukládám, ale tento si pro případ, že by mi zase nějaká zhrzená kuchta "zařídila" distanc, kopíruji do Wordu;-) Sice jsem si suroviny přepočítal na nehrnky, ale buchýnce to neuškodilo...:-))
No, aby ale tý chvály nebylo moc: samozřejmě jsem obě těsta osolil...;-)

casino: díky za fotku :-) u nás meruňky teprve zrát začínají, ale zavařené jsem volila kvůli jejich výrazné chuti.
Těsta na spodní část používám opravdu větší, tím zbytkem pak povrch pocákám do mřížky - pečením se to slije. Zkuste dát malinko méně mléka, náplň bude hustší a nesedne úplně ke dnu.
Remosku předehříváte, než dáte péct? Já ne, přijde mi, že není třeba.:-p
Pokud upečete z dvojnásobné dávky, můžete upéct na plechu v troubě, na 170°C max., tahle buchta se raději peče pomaleji.
A pokud i váš druhý pokus bude vyžadovat kratší pečení, upravím čas v receptu. Díky.

Buchýnka byla jako peříčko:yes: ale než jsem se otočil, tak MAKRONKY focený objekt sluply skoro celý samy! Asi by to chtělo péci v Remosce GRAND:-D

Dělají-li dva totéž, není to totéž...:-)
Použil jsem marhule přímo ze stromu...
Přišlo mi blbé z kulaté formy vykrajovat kostky...;-)
Jsem patrně kouzelník, ale spíše nemehlo, protože ač jsem vrstvil jak stojí psáno v postupu, tak ve finále se tvarohová náplň usalašila na dně!!!:-O
A že jsem upekl přicmoudlíka (viz to fotto)? No, zadekloval jsem hliníkovou misku rozpáleným tělesem, nastavil minutky na 35 minut a šel ven betonovat...:-8
Zítra peču nabeton znovu:-D

:yes::yes::-K:-K

Hodně lákavá :yes:

Hned bych si nabídla:yes::-K

Ta je:-O:yes:

Ja remosku tedy nemam, ale toto me vzalo dech, krasna buchticka!!

:yes: ještě že ještě nemáme zralé meruňky, jak se znám tak bych to hned pekla - hliníkové nádoby do remosky taky ještě mám:-K

Tématické fráze:
buchta z meruňkového kompotu, remoska recepty, pečeme s meruňkami, jak péci v remosce, meruňkova buchta v remosce, recepty z remosky, co upect v remosce, penny meruňkový kompot, třaslavá buchta, merunkove hinalaje, merunkova buchta z remosky, koláč himalaje, meruňkový koláč v remosce, recepty do remosky, moučník s broskvemi, broskvová buchta, buchta s jedním tvarohem a meruňkami, buchta s tvarohem a meruňkami, buchty pečené v remosce, meruňkový koláč do remosky

Suroviny:
prášek do pečiva, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, vejce, mléko, kompot meruňkový

Přidat fotografie receptu