Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč se zelím a anglickou slaninou

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 660 kJ /
1 592 kcal
Bílkoviny57,01 g
Tuky55,84 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 2,26 g
Sůl5,55 g
Sacharidy206,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Na lžíci oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Zelí překrájíme, aby nebylo moc dlouhé a smícháme s osmaženou cibulí. Dochutíme drceným kmínem. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 14 stejných částí, z kterých vytvoříme kuličky. Každou kuličku vyválíme na placičku, do středu dáme lžíci připraveného zelí. Placičky z obou stran zmáčkneme a vytvoříme jakési lodičky, které postupně skládáme do kulaté formy vymazané olejem. Krok 4: Lodičkami vyplníme celou formu. Do každé lodičky přidáme navrch trochu kostiček anglické slaniny. Krok 5: Necháme ještě asi 15 minut kynout, pak kraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C asi 20 minut dozlatova.

Zveřejněno 14. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč se zelím a anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZRD5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč se zelím a anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZRD5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Moc dobré, pekla jsem v malém pekáčku, je to efektní a chutné :yes:

maryje12: děkuji za pochvalu :-):-K

Bože, to je zas něco :-):yes:

Sarovka: jsem ráda, že recept nezklamal ;-)

Krásný, výborný:yes: Zmizel ještě vlažný, takže jsem ho ani nestačila vyfotit;-);-) Snad příště:-)) Děkuji za výborný recept:-K:-K

Ještě jednou děkuji všem :-K

cecilka: fantazii se meze nekladou, mým masožravcům chutná spíš než sýr navrchu opečená slaninka :-D

:yes::-p, ale namiesto slaniny som dala strúhaný eidam

Milena Cejpová 15. 7. 2015 21:06
úžasné,určitě vyzkouším.

Zajímavý nápad:-p+:yes:

:-OVypadá to náramně ....ukladam si recept a brzy vyzkouším....:yes:

:yes: moc pěkné:-K

Děkuji všem :-K:-)

...moc zajímavé - líbí:yes:

Dávám další bod, protože vím že tohle je skvělé - dělávám to totiž podobně pod názvem zelňák, ale ne v takhle pěkné úpravě - je to velice pěkné, musím to taky zkusit. Dělávám vše pomíchané, vykynuté a rozprostřené na plechu. Nepotírám vejcem, ale rozdrceným česnekem rozmíchaným v trošce oleje. Tahle úprava je mnohem efektnější.

Pekné. :yes:;-)

Super, tohle určitě vyzkouším. ;-):yes:

Tématické fráze:
slany kolac se zelim, kolac se zelim, kolac na slano, slany kolac, slaný koláč se slaninou, recepty na slany kolac se zelim, kolace na slano, slany kolac v pekarne, quiche se zelím, koláče se zelím, slany koláč se se zelim, slane kolace se zelim, slaný koláč se zelím a uzeným, pagáčky s anglickou slaninou, domácí pekárna recepty slaný koláče, anglicka slanina recept, recepty s anglickou se slaninou, slaný koláč s kyselým zelím, slany kolac se zelin, slany kolac z kynuteho testa s kyselym zelim

Suroviny:
mléko, vejce, olej, sůl, mouka hladká, cukr, droždí čerstvé, zelí kysané, cibule, sádlo, kmín drcený, slanina, vejce

Přidat fotografie receptu