Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozbalený vepřový ptáček

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

AYRA 25

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 097 kJ /
1 218 kcal
Bílkoviny18,01 g
Tuky116,92 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 124 mg
Sodík 2,32 g
Sůl5,75 g
Sacharidy22,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejte sádlo a po obou stranách na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Krok 2: Vyjměte a do sádla přidejte na kostičky nakrájený špek. Krok 3: Opečte, dejte bokem, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, párky na kolečka, na kostičky nakrájenou okurku. Krok 4: Podlijte horkou vodou, vraťte maso a v troubě pečte doměkka tak, aby bylo maso neustále potopené. Krok 5: Vyjměte z trouby, maso vyndejte, do zbylé omáčky nalijte trochu láku z okurek a trochu vody, přidejte hořčici a rozmixujte omáčku dohladka. Krok 6: Mouku rozmíchejte v horké vodě a omáčku zahustěte. Krok 7: Chvíli povařte, dosolte, vraťte maso a ještě v omáčce prohřejte.

Zveřejněno 15. 7. 2015

Poznámka autorky AYRA 25

Podávejte s rýží. DOBROU CHUŤ :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozbalený vepřový ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPmM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozbalený vepřový ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPmM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Veľmi dobrý recept, omáčka chutná, mäso v rúre krásne udusené. Múkou som nezahusťovala, po rozmixovaní bola hustota akurát. Lakom z uhoriek som len dochutila. Len mi to ani pri najlepšej vôli vtáčika ani zďaleka nepripomínalo. :-) Ja by som tomu takýto názov nedala. Ale názov je vec autorky a recept je skutočne dobrý. ;-):yes:

Nakonec jsem ty ptáčky udělala dost jinak :)) Ale jako základ mi to posloužilo :)

Fotku jsem našla tady:
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/mas..., její autorka je úplně někdo jiný než ty, takže fotku mažu.
Příště vlož pouze své vlastní;-)

Děkuju,ale já vajíčka nemusím,takže tam dám jedno(a jenom bílek).Ale pro ostatní dobrej tip-ušetří si práci s krájením:)

Jestli můžu poradit uvarte 2 vejce natvrdo a ke konci vaření je promacknete do omáčky přes sitko na salát.do balených ptacku se vejce také dávají.ale zase je to na vás.dejte vědět jak chutnalo.;-)

Ok,dám na vás,a zkusím to - díky! :) Omáčky kromě svíčkové taky nemixuju,recept si asi i jinak trošku upravím,ale jak píšete,o to už nejde:)

Maso je z trouby vždy chutnejsi ,jemnější.takže doporučuji dát do trouby.;-)

Netuším, jestli to Andulko měla být odpověď na mojí otázku, ale ptala jsem se na něco jiného-jestli je chuťově rozdíl když se maso peče v troubě, oproti dušení v hrnci. :o) Přemýšlím jestli to udělat tak nebo tak :)

Netuším, jestli to Andulko měla být odpověď na mojí otázku, ale ptala jsem se na něco jiného-jestli je chuťově rozdíl když se maso peče v troubě, oproti dušení v hrnci. :o) Přemýšlím jestli to udělat tak nebo tak :)

Z hovězího masa bude tato omáčka ještě lepší a chutnejsi a maso po vyndani aby jste prodělala omáčku prikrejte aby vám neoschlo.ještě k receptu.může to být dobre.dělám ten začátek stejne ale ostatní ingredience dávám později a omáčku nemixuji.ale to už je každého věc.:-)

Chtěla bych se jen zeptat, jestli je nějaký rozdíl v chuti, když maso nechám v kastrůlku a dusím na plotně, anebo když maso peču v troubě? Mám tu pěknou hovězí zadní kýtu na plátky a hodily by se na tenhle recept :)

No, může-li být ražniči bez jehly, tak proč ne vykuchané ptactvo, že?;-)
Ale ve větě : "...na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa." možná změnit slovosled, že.:-):-)):-D

Tématické fráze:
rozbalené ptáčky, rozbalený španělský ptáček, rozbalené španělské ptáčky, recept na rozbaleneho ptacka, vepřové ptáčky, rozbalený ptáčci, vepřové plátky jako ptáček, vepřový plátek jako ptáček, rozbalené ptáčci, rozbaleny ptacky, rozbalené hovězí ptáčky, španelsky ptaček rozbaleny, falesny veprovy ptáček, recept na vepřové ptáčky, veprovy ptacci, rozbaleni ptacci, španělské ptáčky rozbalené, rozbalené vepřové ptáčky, rozbalený španělský ptáček recept, rozbalené ptáčky recept

Suroviny:
kotleta vepřová, špek, sádlo, okurky sterilované, párky, hořčice plnotučná, cibule, mouka hladká, lák okurkový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu