Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s bylinkami a zapečený fenykl s žampiony a sýrem

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 573 kJ /
2 049 kcal
Bílkoviny174,82 g
Tuky73,22 g
Vláknina48,43 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 1,61 g
Sůl3,59 g
Sacharidy101,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umytou vepřovou panenku nakrájíme na 3 tlustější medailonky (výška cca 2-3 cm), nožem zlehka naklepeme, vložíme do mikrotenového sáčku zároveň se lžící olivového oleje, lžičkou uzené sladké papriky a lžičkou ochucené bylinkové soli (použil jsem směs Devět sil od fy Cereus z prodejen Herba), dobře uzavřeme, promneme, aby byla marináda na mase ze všech stran a sáček uložíme na 1-2 hodinky do chladu. Krok 2: Pak vyndáme panenku ze sáčku, (zbytek láku použijeme na potírání při grilování), vložíme do el. trouby předehřáté na 225°C nahoru pod gril a na mřížce grilujeme 9-10 min z každé strany. Krok 3: Takto opečenou vepřovou panenku z trouby vyndáme a servírujeme s přílohou a bylinkami. Krok 4: K panence obyčejně podávame vařené brambory, přelité bylinkovou omáčkou, ozdobíme čerstvým koprem, tenkými lístky fenyklu a rozmarýnem, já ji dnes připravil se zapékaným fenyklem a cuketami v sýru Gran Moravia a Gouda. Krok 5: K tomu: Fenykl na víně s žampiony Krok 6: Na oleji orestujeme na proužky nakrájený fenykl do poloměkka. Přidáme sůl, pepř a víno. Ještě krátce podusíme. Krok 7: Zvlášť na pánvi opečeme žampiony do zlatova. Osolíme a smícháme s hotovým fenyklem. Všechno dohromady promícháme se strouhaným sýrem, vložíme do zapékací misky vymazané olejem a na dno pokladeným salámem Chorizo a zapečeme v rozehřáté troubě. Krok 8: Na talíři přidáme jako top nakrájená rajčátka a lehce posypeme bylinkami a sýrem. Krok 9: Vhodnou přílohou je rýže nebo opékaný brambor nebo lze jíst bez dalších příloh – stačí uvedená zapékaná zelenina zelenina v sýru. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.

Zveřejněno 19. 7. 2015

Poznámka autora honzam

Vhodnou přílohou je rýže nebo opékaný brambor nebo lze jíst bez dalších příloh – stačí uvedená zapékaná zelenina zelenina v sýru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bylinkami a zapečený fenykl s žampiony a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPPM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bylinkami a zapečený fenykl s žampiony a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPPM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zapečená vepřová panenka, veprova panenka fenykl, vepřová panenka s fenykl, zapečený fenykl, ová vepřová panenka, panenka s fenyklem, fenykl na grilu, veprova panenka nalev, veprova panenka s zampiony, nalev na veprovou panenku, vepřová panenka s chorizem, zampiony fenykl, vepřová panenka na fenyklu, veprová panenka s feniklem, nálev na panenku, veprova panenka s chorizo omáčkou, vepřová panenka s fenyklem a zampiony, veprove na fenyklu, veprova panenka zapecene, zapečené brambory s fenyklem

Suroviny:
panenka vepřová, olej olivový, paprika sušená uzená, sůl bylinková, česnek, kopr, rozmarýn, tymián, pažitka, fenykl, olej olivový, sůl, pepř, víno bílé, žampióny, chorizo, sýr parmazán strouhaný, rajče

Přidat fotografie receptu