Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s bylinkami a zapečený fenykl s žampiony a sýrem

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 573 kJ /
2 049 kcal
Bílkoviny174,82 g
Tuky73,22 g
Vláknina48,43 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 1,61 g
Sůl3,59 g
Sacharidy101,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umytou vepřovou panenku nakrájíme na 3 tlustější medailonky (výška cca 2-3 cm), nožem zlehka naklepeme, vložíme do mikrotenového sáčku zároveň se lžící olivového oleje, lžičkou uzené sladké papriky a lžičkou ochucené bylinkové soli (použil jsem směs Devět sil od fy Cereus z prodejen Herba), dobře uzavřeme, promneme, aby byla marináda na mase ze všech stran a sáček uložíme na 1-2 hodinky do chladu. Krok 2: Pak vyndáme panenku ze sáčku, (zbytek láku použijeme na potírání při grilování), vložíme do el. trouby předehřáté na 225°C nahoru pod gril a na mřížce grilujeme 9-10 min z každé strany. Krok 3: Takto opečenou vepřovou panenku z trouby vyndáme a servírujeme s přílohou a bylinkami. Krok 4: K panence obyčejně podávame vařené brambory, přelité bylinkovou omáčkou, ozdobíme čerstvým koprem, tenkými lístky fenyklu a rozmarýnem, já ji dnes připravil se zapékaným fenyklem a cuketami v sýru Gran Moravia a Gouda. Krok 5: K tomu: Fenykl na víně s žampiony Krok 6: Na oleji orestujeme na proužky nakrájený fenykl do poloměkka. Přidáme sůl, pepř a víno. Ještě krátce podusíme. Krok 7: Zvlášť na pánvi opečeme žampiony do zlatova. Osolíme a smícháme s hotovým fenyklem. Všechno dohromady promícháme se strouhaným sýrem, vložíme do zapékací misky vymazané olejem a na dno pokladeným salámem Chorizo a zapečeme v rozehřáté troubě. Krok 8: Na talíři přidáme jako top nakrájená rajčátka a lehce posypeme bylinkami a sýrem. Krok 9: Vhodnou přílohou je rýže nebo opékaný brambor nebo lze jíst bez dalších příloh – stačí uvedená zapékaná zelenina zelenina v sýru. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.

Zveřejněno 19. 7. 2015

Poznámka autora honzam

Vhodnou přílohou je rýže nebo opékaný brambor nebo lze jíst bez dalších příloh – stačí uvedená zapékaná zelenina zelenina v sýru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bylinkami a zapečený fenykl s žampiony a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPPM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bylinkami a zapečený fenykl s žampiony a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPPM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
zapečená vepřová panenka, veprova panenka fenykl, vepřová panenka s fenykl, zapečený fenykl, ová vepřová panenka, panenka s fenyklem, fenykl na grilu, veprova panenka nalev, veprova panenka s zampiony, nalev na veprovou panenku, vepřová panenka s chorizem, zampiony fenykl, vepřová panenka na fenyklu, veprová panenka s feniklem, nálev na panenku, veprova panenka s chorizo omáčkou, vepřová panenka s fenyklem a zampiony, veprove na fenyklu, veprova panenka zapecene, zapečené brambory s fenyklem

Suroviny:
panenka vepřová, olej olivový, paprika sušená uzená, sůl bylinková, česnek, kopr, rozmarýn, tymián, pažitka, fenykl, olej olivový, sůl, pepř, víno bílé, žampióny, chorizo, sýr parmazán strouhaný, rajče

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu