Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steaky po toskánsku

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 686 kJ /
1 359 kcal
Bílkoviny33,20 g
Tuky101,97 g
Vláknina16,28 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,25 g
Sacharidy51,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nakrájíme na drobno nebo nadrobíme, olivy překrájíme na plátky. Krok 2: Z tymiánu utrháme lístky, nškolik jich odložíme. Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme nebo postrouháme na kolečka. Krok 4: Papriku očistíme a pokrájíme na nudličky. Krok 5: Polovinu cibule a paprik zatím odložíme. Krok 6: Steaky naklepeme, potřeme hořčicí, posypeme sezamovým semínkem a několika lístky tymiánu, obložíme sýrem, olivami a polovinou zeleniny. Svineme je do závitků a sepneme nebo svážeme. Krok 7: Závitky opečeme na 3 lžících oleje. Přidáme víno a 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi 40 min. Vyjmeme je a udržujeme teplé. Krok 8: Rozehřejeme zbylý olej, na něm opečeme druhou polovinu cibule a papriky a přidáme k vypečené šťávě, povaříme, osolíme a opepříme. Podáváme s těstovinami a zdobíme bylinkami se zbytkem tymiánu.

Zveřejněno 22. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steaky po toskánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7DO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steaky po toskánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7DO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Zajímavý recept;-)steaky vypadají snad jinak:-S

Toskanci by se opravdu podivili, toto je proste "Kure Honzam", urcite ne "po toskansku". Papriky, horcice a sezamove seminko tam nemaji co delat. Vy jste spojil dva recepty - Kure po rimsku + Kure po toskansku a pridal jste tam horcici a sezam. Dobre, mate zvlastni chute a fantazii, chapu, ale nazvat tohoto vaseho "kureciho krizence" po toskansku je celkem trapne. Toskanska kuchyne je jendna z nejjednodussich v Italii, malo surovin a jednoducha priprava, typicka venkovska jidla.

Zavinuté steaky, no plátky no ;-)

:yes::yes:

A jsou to nakonec steaky nebo závitky :-?:-?

Bude to dobré, ale na mně je tam na tom talíři toho moc.;-)

Tématické fráze:
kuřecí po soskánsku, kuřecí steak, kuřecí nudličky po toskánsku, kuřecí kousky po toskánsku, kureci steaky, kuřecí steaky recept, kuřecí steak recept, maso po toskánsku, kuřecí steaky na paprice, kuřecí po tosánsku, hovezi po toskánsku, kuřeci steak na paprice, krůti maso po toskánsku, krutí po toskánsku, kuřecí nudličky po toskánsko, steak kureci recept, recept na steaky, kureci steiky na kousky, toskanske nudlicky, recepty na steaky

Suroviny:
brynza, olivy zelené, tymián čerstvý, cibule, paprika čerstvá červená, steak kuřecí, sůl, koření čtyři pepře, hořčice, semínka sezamová, olej, víno červené

Přidat fotografie receptu