Slovenské pagáče
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým tvarohem s rozinkami.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 430 kJ / 4 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,00 g |
Tuky | 246,54 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 3,43 g |
Sůl | 8,58 g |
Sacharidy | 403,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte žloutek, změklé máslo a kysanou smetanu a vypracujte pevné a hladké těsto.
Krok 2: Mísu překryjte potravinovou folií a dejte na 12 hodin do ledničky. Těsto vám v lednici mírně nakyne a stane se vzdušnější.
Krok 3: Po vytažení z lednice těsto rozválejte na pomoučněném vále na 1 cm tlustý plát. Polovinu rozváleného těsta posypte zvolenou ingrediencí. Já jsem zvolila čerstvý ovčí sýr a jarní cibulku.
Krok 4: Plát těsta přeložte na polovinu, tak abyste sýr zakryli. Plát opět lehce rozválejte na 1 cm a celý postup opakujte. Tímto způsobem těsto přeložte minimálně 3x až 5x.
Krok 5: Originální pagáče jsou vykrájená kolečka. Bylo mi ale líto plýtvat těstem a proto jsem těsto nakrájela na kostičky 5x5 cm.
Krok 6: Nakrájené těsto potřete vejcem a posypte sezamovými zrníčky.
Krok 7: Pečte v troubě, předehřáté na 180 °C dozlatova, zhruba 20 minut.
Zveřejněno 24. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenské pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6n4
Moje poznámka
Slovenské pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6n4
Nejnovější recepty
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 11 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 16 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohová bábovka s pravou vanilkou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 6 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 9 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 9 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 9 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 9 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 10 hodinami
Nepečený citrónový cheesecake
helena.pavlickova.f před 11 hodinami
Sloní žrádlo
Zuzana.tr před 11 hodinami
Tématické fráze:
pagáče,
slovenské škvarkové pagáče,
škvarkové pagáčky slovenské,
pagáčky,
slovenské pagacky,
slovenské pagáče z brambor,
recept na pagace,
slovenské recepty,
pagace recept,
syrové pagáče,
slovenské pečivo,
pagáče bez kynutí,
pagáčky recept,
slané pagáče,
slovencke pagáče,
slovenské sýrové pagáčky,
pagáčky bez kynutí,
pagač,
slovenenske pagáče,
slovenské pagáčiky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
smetana kysaná,
droždí sušené,
kypřící prášek do pečiva,
žloutek,
sůl,
cukr,
vejce,
sýr strouhaný,
sýr čerstvý,
brynza,
tvaroh,
tvaroh,
škvarky,
cibulka
Komentáře (2)