Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký borůvkový koláč

Hodnocení receptu je 4,2 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 635 kJ /
3 498 kcal
Bílkoviny93,37 g
Tuky170,06 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 1,93 g
Sodík 787 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy392,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zpracujte těsto z uvedených surovin a nechte jej zabalené ve fólii alespoň jednu hodinu odležet. Krok 2: Předehřejte troubu na 210⁰C. Těsto rozválejte na pomoučněném vále a vyložte jím koláčovou nebo dortovou formu o průměru asi 27 cm. Okraje vytlačte nahoru. Dno několikrát propíchejte vidličkou. Vyložte těsto alobalem a nasypte na něj luštěniny na zatížení. Pečte 15 minut. Poté luštěniny s alobalem odendejte a pečte dalších cca 7 minut dozlatova. Krok 3: V míse vyšlehejte vejce s cukrem a přimíchejte smetanu. Přidejte borůvky. Směsí zalijte předpečený korpus. Troubu dejte péct na 170 ⁰C a pečte dalších 45 minut.

Zveřejněno 26. 7. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YRmM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YRmM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

ZdenkaPet: Upřímně taky bych se bála do té náplně přilít 300 ml mléka, připadá mi to moc

Dobrý den. Mléko do těch borůvek? Nevím si teď rady. Je v surovinách, ale ne v postupu. Nebude to příliš tekuté? A dále mě tedy zmátla doba přípravy, uvádíte 20 min. Ale, když jsem si na to nakoupila, že to chci udělat, zjistím, že těsto hodinu do lednice ;-). To by chtělo napsat hned nahoru. Abych začala dřív. Nevadí, snad to stihnu. Děkuji za recept, snad se provede:-K

vosje: upravila jsem postup...ted je to jasné...
Luštěniny schovej až je budeš potřebovat na podobný recept, jinak se použít nedají.

"V míse vyšlehejte vejce s cukrem a přimíchejte vejce a smetanu." Omlouvám se, ale co se týká pečení buchet a koláčů, tak jsem velmi nezkušená. Můžete to, prosím trochu rozvést, jsem z těch vajec poněkud zmatená. Děkuji. :-K
P.S.
Ještě mne zajímá, co se dělá s těmi luštěninami, které se použijí na zatížení. Dají se ještě použít na vaření nebo jsou na vyhození?

:yes::yes:moc pěkný koláč <3:-K

ivulinka:Děkuju :)

hosta:Moc děkuju :-)

Bude to dobrota - máš opravdu moc pěkný blog:yes:

Krásně vypadající koláč, skvělé lákavé fotky a pěkný tvůj web:yes::-K

Tématické fráze:
křehký koláč s borůvkami, boruvkový koláč se zakysanou smetanou, borůvkový koláč ze zakysané smetany, křehký borůvkový koláč s drobenkou, borůvkový koláč, křehký koláč se zakysanou smetanou, krehke testo na boruvkovy kolac, křehký borůvkový koláč zakysaná smetana, kolac z boruvek, borůvkový koláč se zakysané smetany, boruvkovy kolac z hladke mouky, krehky kolac s boruvkami, křehky kolač s boruvky, vareniste.cz, krechky koláč s boruvkami, kehké koláčky ze zaskysané smetany, krehkyboruvkovykolac, borůvkovy kolač mrižkový, recept na křehký koláč, křehký koláč s borůvkma

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, cukr krupice, sůl, vejce, cukr krupice, borůvky, mléko, smetana zakysaná, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu