Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest s trhanou mozzarellou

Čerstvému zelenému chřestu nejvíc sluší snadná úprava, nejlépe tak vynikne jeho chuť. Vsaďte tak na blanšírovaný chřest, podávaný s trhanou mozzarellou, přelitý citronovým dresinkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 29 min Doba tepelné úpravy: 1 min

30 min (29 min příprava + 1 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 796 kJ /
429 kcal
Bílkoviny26,24 g
Tuky34,02 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 269 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy4,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si hrnec s vroucí vodou na chřest. Zvolte hrnec odpovídající délce chřestu. Krok 2: Když se voda začne vařit, přidejte asi 0,5 lžičky soli a chřest vložte do hrnce. Vařte 1 minutu a poté ihned chřest vložte do ledové vody. Po blanšírování chřest usušte papírovou utěrkou. Krok 3: V mističce smíchejte olej, citronovou šťávu, špetku soli, a pokud používáte sušený medvědí česnek, tak jej přidejte také. Nechte dresink chvíli odležet. Krok 4: Na talíř rozložte chřest, navrch natrhejte mozzarellu. Krok 5: Chřest posypejte nakrájenými ředkvičkami a na plátky nakrájeným kouskem chřestu, který jste uvařili spolu s 5 stonky. Krok 6: Pokud používáte čerstvý medvědí česnek, pokrájejte jej na nadrobno a posypte jím chřest. Krok 7: Dresink opět promíchejte a přelijte jím připravený chřest. Krok 8: Nakonec opepřete čerstvě namletým pepřem.

TIP: Jak poznat čerstvý chřest?

Zveřejněno 11. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest s trhanou mozzarellou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AxYP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest s trhanou mozzarellou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AxYP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
chřest recepty, chřest recept, blanšírování chřestu, chřest s mozzarelou, chrest s mozzarellou, chrest s.mozzarellou, drezink k chřestu, chřest mozarella, chřest a mozzarela recepty, bily chrest s mozzarelou

Suroviny:
chřest, chřest, sýr mozzarella, ředkvičky, olej olivový extra virgin, šťáva citronová, česnek mědvědí, sůl, pepř čtyř barev

Přidat fotografie receptu