Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s domácími tortellinkami a kořenovou zeleninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 609 kJ /
863 kcal
Bílkoviny73,58 g
Tuky54,28 g
Vláknina3,10 g
Cholesterol 681 mg
Sodík 1,56 g
Sůl3,79 g
Sacharidy18,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C. Pečeme, dokud kostry nezačnou zlátnout. Krok 2: Poté skelety spolu s cibulí přendáme do hrnce, aby pasovaly vedle sebe (šetřete prostorem, protože chceme-li silný vývar, nebude dobré zalívat kostry velkým množstvím vody). Do hrnce přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a asi 10 kuliček pepře. Krok 3: Zalijeme studenou vodou tak, aby byly kostry ponořené a přivedeme k varu. Vývar táhneme těsně na bodu varu, nesmí příliš probublávat. Vaříme alespoň 3 hodiny (u hovězího vaříme déle). Krok 4: Asi 40 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu 1 střední mrkev, malou petržel, a asi 50 g celeru. Zeleninu z vývaru už nepoužívejte! Krok 5: Očištěnou kořenovou zeleninu vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka, ale ne tolik, aby byla zelenina příliš rozměklá. Zeleninu budeme krájet na julienne neboli tenké, stejně dlouhé nudličky. Zeleninu vložíme do scezeného vývaru. Krok 6: Polévku ochutíme solí, můžeme přidat bylinky. Krok 7: Těsto na Tortellini rozválíme na velice tenký plát, rozřežeme na čtverce o hraně asi 5 cm. Každý čtverec potřeme po stranách rozšlehaným vejcem. Na jednu polovinu čtverce – do cípu – položíme kopeček náplně. Druhou polovinu těsta přehneme, utvoříme trojúhelník. Spodní cíp přehneme a dva protilehlé spojíme a zmáčkneme prstem na té straně, na kterou jsme uhnuli spodní cíp. Krok 8: Hotové taštičky vložíme do vroucí osolené vody. Krok 9: Vaříme 3-4 minuty. Scezené vkládáme na talíř a přelijeme hotovou polévkou. Krok 10: Tortelliny vám pravděpodobně budou zbývat, proto množství, které nespotřebujete do polévky, můžete před vařením uzavřít do plastové krabičky a v lednici vydrží 2 dny.

Zveřejněno 17. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s domácími tortellinkami a kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gzv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s domácími tortellinkami a kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gzv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

cathleen:přesně tak. Za chybu se omlouvám :-)

Martino, jaká má být ta mouka? Farina znamená italsky -mouka-. Tady použít žluťounkou semolu?

Masové vývary dělám velmi podobně, je pravda, že když se kostry, skelety, krky apod.upečou, je vývar daleko chutnější. Na tažení vývaru pak používám pomalý hrnec, který je pro vývar naprosto bezkonkurenční:yes::yes::yes::yes:.
Jen ještě takovou perličku z mé domácnosti: vyvařenou zeleninu z vývaru s velkou chutí sní můj manžel, nikdo jiný ji nechce, on si ale fakt na ní pochutná. Prostě každý máme své choutky:-D:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
kuřecí vývar se zeleninou, vývar se zeleninou a, maso varene v potravinářské folii, vyvar z perličky recept, jak dlouho táhnou vývar

Suroviny:
vývar, mrkev, kořen petržele, celer, vejce, vejce, mouka hladká, mouka, maso drůbeží, sýr tučný, bylinky, bylinky, sýr, bylinky, bylinky

Přidat fotografie receptu