Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 531 kJ / 1 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,23 g |
Tuky | 113,34 g |
Vláknina | 14,49 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 2,74 g |
Sůl | 4,24 g |
Sacharidy | 67,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvý špenát spaříme na cedníku horkou vodou a po zchladnutí vodu dobře vymačkáme. Pokud máme špenát mražený, necháme ho povolit a vodu slijeme.
Krok 2: Poté špenátové listy rozmixujeme.
Krok 3: Ve vyšší míse ušleháme celá vejce s trochou soli, přidáme špenát, strouhaný sýr a nakonec mouku. Mělo by nám vzniknout těsto husté asi jako piškotové.
Krok 4: Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a těsto na něj naneseme v rovnoměrné vrstvě.
Krok 5: Upečeme v troubě rozehřáté cca na 170°C (horkovzduch). Trvá to přibližně 15 minut, ale záleží na troubě... plát by ve finále neměl být vysušený ani mokrý, na dotek by měl pod prsty pěkně pružit.
Krok 6: Hotový plát přesuneme i s papírem na utěrku a společně srolujeme.
Krok 7: Necháme vychladnout.
Krok 8: Během chladnutí těsta připravíme náplň: gogonzolu rozmělníme do mísy, přidáme tvaroh a utřený česnek a společně vyšleháme, nakonec dochutíme solí a opět dobře promícháme.
Krok 9: Rajčata rozpůlíme, lžící odstraníme dužninu s jadérky a masitou část rajčat nakrájíme na malé kostičky.
Krok 10: Plát těsta rozvineme, opatrně z něj stáhneme papír, ale těsto na tentýž papír opět položíme.
Krok 11: Namažeme sýrovou pomazánkou, posypeme kostičkami rajčat a za pomoci papíru opět zatočíme do rolády.
Krok 12: Papír odstraníme, roládu zabalíme do potravinové folie a dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc.
Krok 13: Krájíme na řezy a podáváme jako součást studeného pohoštění nebo jako lehké hlavní jídlo, třeba letní večeři...
Zveřejněno 27. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátová roláda s gorgonzolou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRop
Moje poznámka
Špenátová roláda s gorgonzolou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRop
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 2 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 27 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 36 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 41 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 58 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 58 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
špenátová roláda z mraženého špenátu,
špenátová roláda bez mouky,
špenátová roláda,
špenátová roláda z listového těsta,
špenátová roláda se sušenými rajčaty,
špenátová roláda s listové těsto,
rolada z listoveho spenatu,
piškotová roláda se špenátem,
špenátová roláda recept,
špenátová roláda z mraženého špenátu se sušenými rajčaty,
piškotová špenátová roláda,
náplň s gorgonzolou,
spenativa omáčka,
náplň do špenátové rolády,
špenatova napln,
náplň špenátová roláda,
recepty z gorgonzoly,
špenátová roláda s mozzarelou,
gorgonzola recepty,
špenatova syrová rolada
Suroviny:
vejce,
špenát listový,
sůl,
sýr strouhaný,
mouka polohrubá,
gorgonzola,
česnek,
tvaroh polotučný,
sůl,
rajče
Komentáře (9)