Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
Pečená lilková směs spojuje bohaté chutě středomořské zeleniny do jednoho lahodného celku. Tento pokrm je navíc skvělý i do zásoby – stačí ho zavařit nebo zamrazit a můžete si jeho chuť vychutnat kdykoli, když zatoužíte po něčem zdravém a chutném.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 004 kJ / 479 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 81,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky podélně přepůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky, pokapeme olejem a vyskládáme řeznou plochou nahoru na plech.
Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme vcelku a celé palice česneku překrojíme také napůl a zakápneme olejem. Krok 2: Vše vyskládejte na plech nebo do pekáče a pečte v troubě na 250 °C stejně jako lilky. Papriky musí vytvořit hnědé až černé puchýře, pak je vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Pak je oloupejte a zbavte jadřince. Lilky, rajčata ani feferonky neloupejte. Krok 3: Všechnu zeleninu umelte ve strojku na maso nebo vložte do mixéru a nahrubo rozsekejte. Do směsi vymačkejte pečený česnek, přidejte ještě dostatečné množství rozdrceného čerstvého, osolte, trochu oslaďte a ocet přidávejte postupně. Nechte vždy chvilku odpočinout a zase dochuťte. Nakonec vmíchejte posekané bylinky a trochu oleje. Krok 4: Směs můžete napěchovat do sklenek, zakápněte vršek olejem, uzavřete a sterilujte při 80 °C cca 20 minut.
Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme vcelku a celé palice česneku překrojíme také napůl a zakápneme olejem. Krok 2: Vše vyskládejte na plech nebo do pekáče a pečte v troubě na 250 °C stejně jako lilky. Papriky musí vytvořit hnědé až černé puchýře, pak je vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Pak je oloupejte a zbavte jadřince. Lilky, rajčata ani feferonky neloupejte. Krok 3: Všechnu zeleninu umelte ve strojku na maso nebo vložte do mixéru a nahrubo rozsekejte. Do směsi vymačkejte pečený česnek, přidejte ještě dostatečné množství rozdrceného čerstvého, osolte, trochu oslaďte a ocet přidávejte postupně. Nechte vždy chvilku odpočinout a zase dochuťte. Nakonec vmíchejte posekané bylinky a trochu oleje. Krok 4: Směs můžete napěchovat do sklenek, zakápněte vršek olejem, uzavřete a sterilujte při 80 °C cca 20 minut.
Zveřejněno 28. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DkP
Moje poznámka
Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DkP
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 9 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 16 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 56 minutami
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 2 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 4 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 4 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 13 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 13 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 18 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 18 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 19 hodinami
Tématické fráze:
rajčatovo papriková směs pod maso,
papriková směs pod maso,
lilek s rajčaty a paprikou,
česnekovo papriková směs na topinky,
tousty na zimu,
pečena topinkova smes,
smes z lilku na topinky,
rajcatovo paprikova smes,
recept na zavarena rajčata s lilkem a cuketou,
pečená rajčatová směs,
lilek zavařený na zimu,
pečený lilek s paprikou a česnekem-tousty na zimu,
lilkova smes,
pecena smes na topinky,
lilek s paprikami a rajčaty,
rajčatova smes s rajčaty a paprikou,
zavařený lilek a paprikou,
směs rajčata,lilek a papriky na zimu,
rajčatová směs na na zimu,
pečené papriky s rajčaty a lilkem
Suroviny:
lilek,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
feferonka,
česnek,
saturejka,
bazalka čerstvá,
ocet vinný,
olej rostlinný,
cukr,
sůl
Komentáře (6)