Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkové střapáčky

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 509 kJ /
600 kcal
Bílkoviny48,36 g
Tuky30,34 g
Vláknina1,98 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,62 g
Sacharidy33,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky dobře omyjeme a i se slupkou nastrouháme na nudličky. Krok 2: Promícháme s malou lžičkou soli a necháme v cedníku vypotit. Krok 3: Asi po půl hodině z něj rukama vymačkáme co nejvíce vody. Krok 4: Vymačkaný lilek dáme do mísy, přidáme najemno nastrouhaný sýr, vejce, koření, utřený česnek a zahustíme škrobem. Dobře promícháme. Krok 5: Na pánvi rozpálíme trochu oleje a ze směsi lžící rovnou na pánev tvoříme placičky, které z obou stran dozlatova osmažíme. Krok 6: Přebytečný tuk odsajeme ubrouskem a " střapáčky " podáváme buď s bramborem, bramborovou kaší nebo s pečivem. Já jsem je servírovala v nasucho opečené tmavé hamburgerové žemli potřené hořčicí, navrch jsem ozdobila nakrájenou jemně pálivou papričkou a cibulí.

Zveřejněno 31. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové střapáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRxl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové střapáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRxl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
strapáčky, lilkove karbanatky s vlockami

Suroviny:
lilek, vejce, škrob kukuřičný, koření houbová variace, česnek, sýr uzený, sůl, olej

Přidat fotografie receptu