Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový ombre dort

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tastylife.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 842 kJ /
4 742 kcal
Bílkoviny83,92 g
Tuky247,53 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 528 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy534,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky si nadrtíme, smícháme s cukrem a přidáme rozpuštěné máslo. Směs důkladně propracuje, nejlépe ručně, vypracujeme těsto, které vložíme na dno formy a stlačíme. Můžeme si pomoc např. sklenicí. Dáme do lednice asi na 30 minut. Krok 2: Borůvky s cukrem dáme do rendlíku a na mírném plameni přivedeme k varu a necháme asi 10 minut vařit. Poté necháme borůvky trochu zchladnout a propasírujeme přes síto. Krok 3: Borůvkové pyré rozdělíme na tři různé části - v první budou 4 díly, v druhé 2 díly a ve třetí 1 díl. Přidávám Marcelčin trik, jak na to - postupovala jsem tak, že jsem do misek dávala postupně vždy 4 lžíce, do další 2 lžíce a do poslední 1 lžíci a ta stále dokola, dokud mi pyré nedošlo. Krok 4: Krém: nejprve si vyšleháme smetanu, až je tuhá. V druhé míse smícháme Mascarpone s cukrem, vyšleháme hladký krém, do kterého budeme postupně po částech přidávat tvaroh a nakonec jemně vmícháme smetanu. Krém si rozdělíme na 3 části - mě každý vycházela na cca 300 g. Krok 5: První patro: budeme potřebovat 3 plátky želatiny, pyré s nejvyšším obsahem (4 díly) a první část krému. Nejprve si připravíme želatinu. Namočíme ji do misky se studenou vodou a počkáme, dokud nám želatina nezměkne cca 3 minuty. Krok 6: Borůvkové pyré přendáme do kastrůlku, na mírném ohni zahřejeme, poté hned odstavíme a vhodíme do něj, měkkou a vymačkanou želatinu. Mícháme do té doby, než se želatina rozpustí. Krok 7: Pyré necháme trošku vychladnout (aby se nám v něm krém nesrazil) a pak po částech do něj přidáváme tvarohovou směs, kterou jemně vmícháme připravenou metličkou. Vznikne nám řidší fialová směs, kterou přelijeme na ztuhlý korpus. Dáme chladit do lednice. Krok 8: Druhé patro: budeme potřebovat 3 plátky želatiny, pyré s obsahem 2 díků a druhou část krému. Postup je totožný, jako s prvním patrem, jen s tím rozdílem, že nám na konci vznikne krém se světlejším odstínem. Vylijeme na ztuhlou první část a dáme opět chladit do lednice. Krok 9: Třetí patro: budeme potřebovat 3 plátky želatiny, pyré s obsahem 1 dílku a třetí část krému. Postup přípravy totožný s prvním a druhým patrem, třetí část krému je nejsvětlejší. Přelijeme na druhé patro a dáme chladit alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc! Krok 10: Před vyndáním z formy, oddělte dort od okrajů formy ostrým nožem a opatrně formu sundejte tak, aby se jednotlivé vrstvy od sebe neobarvily. Před podáváním můžete dozdobit čerstvým ovocem.

Zveřejněno 2. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový ombre dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkym

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový ombre dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkym

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Děkuji za milé komentáře :-) Tento dort je opravdu velmi chutný :-)

Andulka53 borůvkový kompot určitě být může :-)Jen bych možná slila vodu.... :-)

Vypadá to krasne a bude moooc dobré.jeden problém mám.boruvkovy kompot by mohl být?samo posílám bodiky.;-)

Moc hezký recept a krásně nafoceno!:yes::yes:

Krásný, zdravý dortík a ještě si k tomu pustit písničku Borůvková ;-), takže 5. bod je na místě :-p:-K:yes:

Moc krásný dort a nádherně vyfoceno;-):yes:

Krásný a podle použitých surovin i výborný dort. :yes::-p

Tématické fráze:
borůvkový dort, borůvkový dort s mascarpone, ombre dort, borůvkový krém, borůvkový krém do dortu, dort ombre, borůvkový krém na dort, dorty recepty, ombre dort recept, boruvkový dorty recepty, domácí ombre, borůvkové pyré, boruvkovy cheesecake, borůvkový dort z mascarpone, dort s mascarpone a boruvkami, recepty na dorty, boruvkový krem s mascarpone, borůvky recepty, boruvkové dortíky, dort

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, cukr, borůvky, cukr moučkový, želatina, mascarpone, cukr moučkový, cukr vanilkový, tvaroh, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu