Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívané hermelínové měšce

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 939 kJ /
2 853 kcal
Bílkoviny140,73 g
Tuky195,91 g
Vláknina5,36 g
Cholesterol 910 mg
Sodík 6,12 g
Sůl15,72 g
Sacharidy129,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pochoutka s puncem krále sýrů vyhlíží díky „župánku“ z listového těsta nadmíru honosně, přitom její příprava je poměrně jednoduchá i rychlá. Základ pochopitelně tvoří Hermelín, který vydlabete. Krok 2: Pro tuto úpravu vybírejte sýr spíše pevnější a neroztékavý, nikoli přespříliš vyzrálý. Vydlabanou hmotu lze doplnit jemně nakrájenou šunkou, ale například i měkkou klobáskou dle vlastní chuti, případně můžete ekonomicky sáhnout po zbytcích pečeného masa z předchozího oběda. Krok 3: Dobrou práci v náplni odvede kečup, středomořský šmrnc jí přidá sekaná bazalka (nejlépe čerstvá), ale zvolit můžete i jiné čerstvé bylinky ze zahrádky. A aby náplň měla říz, nezapomeňte na česnek a určitě jím nešetřete. Krok 4: V každém Hermelínu vykrojte špičkou nože z jedné strany kolečko (dole sýr neprokrojte) a lžičkou vyjměte měkkou vnitřní část. Připravené mističky uložte na plechu s papírem na pečení do středu čtvercových plátků vyváleného listového těsta (12 x 12 cm). Krok 5: Vydlabanou hmotu překrájejte nožem a v misce ji rozmělněte vidličkou. Dále ji smíchejte s kečupem a jemně pokrájenou šunkou, hmotu ochuťte sekanou bazalkou, prolisovaným česnekem a vše spojte vejcem. Krok 6: Dobře vymíchanou náplň rozdělte do vydlabaných sýrů a každý kousek zabalte v plátku těsta tak, aby obsah při pečení nevytekl. Měšce potřete druhým vidličkou krátce prošlehaným vejcem a v troubě vyhřáté na 180°C je dorůžova upečte (cca 25 minut). Krok 7: NÁŠ TIP:
Sýrové měšce podávejte teplé. Můžete je přichystat jako předkrm, nebo je osazenstvu předložte coby chuťovku ve chvílích, kdy přichází správná doba na otevření láhve dobrého vína. Zvláště efektně vyniknou servírované na listech salátu či obložené jinou zeleninou.

Zveřejněno 1. 8. 2015

Poznámka autora frejka55

Podrobný fotopostup krok za krokem najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/pro-kralovskou-hos...

Nejnovější recepty z naší dílny najdete ZDE:

https://www.facebook.com/nejrecepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívané hermelínové měšce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmA9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívané hermelínové měšce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmA9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Zajímavé a hezké na pohled .:yes::yes:

Pěkné:-):yes:

velmi mne to zaujalo :-p:yes:

Tématické fráze:
hermelín v listovém měšci, hermelínový měšec, hermelín měšec se sezamem, měšec z listového těsta s hermelínem, recept mesce s hermelínem, měšce z listového těsta s hermelínem, recept zapečený hermelín v župánku, měšec ze sýru, hermelínové pochoutky, syrovy měšec, recepty albertu 2017 měšec s hermelínem, nadívaná sekaná, sekané měšce, hermelin v listovém těstě slunicko, hermelínová pochoutka, chutný. tv, hermelínové buchtičky, hermelín a lístkové těsto, hermelín v listovém těstě jako fondue, nadivany kral sýrů

Suroviny:
těsto listové, sýr hermelín, kečup sladký, šunka, bazalka čerstvá, česnek, vejce, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu