Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slezský cymes z okolí Częstochowy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

gmptop gmptop

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 997 kJ /
2 150 kcal
Bílkoviny22,54 g
Tuky35,32 g
Vláknina50,58 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 488 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy411,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájím na velmi jemno, nebo možná ještě lépe postrouhám na strouhadle. Krok 2: Zesklim na přepuštěném másle. Krok 3: Přidám očištěnou a na talárky pokrojenou mrkev, sušené ovoce. Krok 4: Chvilku restuji, zaliji pomerančovou šťávou, lehounce posypu kůrou z pomeranče. Krok 5: Dusím na malém ohni do změknutí, stáhnu z ohně, doladím medem, osolim, trochu pepře a skořici. Krok 6: Vrátím na krátkou chvíli na oheň, promíchám a stáhnu.

Zveřejněno 1. 8. 2015

Poznámka autora gmptop

Cymes je laskavým dodatkem do mas. Pro nás trochu neobvyklým, leč kdo zkusil… Slovo cymes jako jidišismus přešlo do polštiny a znamená něco „fajneho“ sladkého, dobrého. To sladké a šťavnaté potěšení našeho patra je často připravována dlouhým a pomalým dušením, nebo pečením při nízké teplotě, až nabere zlatisté barvy a lahodné chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slezský cymes z okolí Częstochowy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRvW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slezský cymes z okolí Częstochowy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRvW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
slezske recepty

Suroviny:
cibule, ghee, mrkev, med, ovoce sušené, pomeranče, šťáva pomerančová, skořice mletá, sůl, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu