Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 297 kJ /
2 700 kcal
Bílkoviny24,45 g
Tuky181,13 g
Vláknina14,35 g
Cholesterol 332 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy235,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Základem těsta jsou sušenky, které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou. Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření, cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice. Krok 2: Rýži dejte spolu s mlékem, špetkou soli a lžící cukru vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut. Krok 3: Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala. Krok 4: Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice. Krok 5: Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami nebo pečicími papíry v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru. Krok 6: Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda. Krok 7: Použitý pečicí papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar. Krok 8: Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela. Krok 9: Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.

Zveřejněno 1. 8. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Poznámka: Těsto je chutné a variabilní, takže až otestujete toto sushi, můžete vyzkoušet další změnu a udělat špízy. Tvarujte z něj v ruce koule, které můžete ještě pro oko obalit v dalším kokosu. Napíchejte na špejle a doplňte různým sezónním ovocem. Použila jsem jahody, borůvky, rybíz a třešně.

Tento a všechny mé další recepty najdete na

http://www.facebook.com/mamavkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2EPK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2EPK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Všem moc děkuji za milé komentáře :-K

siper nápad, ukládám recept, přidávám bod:yes::-)):-K

super nápad a krásná fotečka bravo

:yes::yes:

:yes:

:yes: nádhera!

spagetka: Váhala jsem nad tím už před vkládáním, ale přišlo mi to strašně ošklivé v tom nadpisu, proto jsem to dala jen do popisku, ale máš pravdu, opravím to. Díky :-)

Nádherný recept i fotka:-*. Jen bych ti možná doporučila, jestli bys nechtěla dát to sushi s wasabi do úvozovek, jako to máš i v receptu. Nechtěla bych, aby se tu zase rozjely komentáře typu: takhle sushi vůbec nevypadá, to se dělá takhle... a wasabi taky né.... Rozumíš mi? Prostě abys předešla rejpálkům, že nevíš, co je sushi a wasabi. (on se stejně někdo najde, ale nemělo by jich být tolik)
Ovšem je to jen na tobě. Za mne :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Smekám!:yes:

Tématické fráze:
jshodove shushi, fin care cokolada na vareni, recept na petit beurre, lada hruska vasabi, jahodové risotto, jahodove suschi, cheesecake popisky, sushi recept, jahodové špízy, rýžová kaše aby se nepřipalovala, levné sušhi video

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, čokoláda na vaření, cukr moučkový, kakao, kokos strouhaný, rýže kulatozrnná, cukr moučkový, mléko, sůl, mascarpone, jahody, máta čerstvá, med, mascarpone

Přidat fotografie receptu