Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový croissant s čokoládou

Hodnocení receptu je 3,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Středně náročný

Doba přípravy 320 min Doba přípravy: 320 min

320 min (320 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 687 kJ /
7 334 kcal
Bílkoviny119,31 g
Tuky407,92 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 4,29 g
Sůl10,52 g
Sacharidy778,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, droždí, cukru, soli a mléka zaděláme těsto, postupně vmíchám i máslo. Krok 2: Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v lednici vychladnout. Krok 3: Mezitím si připravíme máslovou náplň. Krok 4: Kousky másla dáme na vál a poprášíme moukou. Krok 5: Škrabkou máslo spojíme s moukou dohladka. Krok 6: Máslo vyválíme na čtverec 15x15 cm, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice. Krok 7: Těsto rozválíme na čtverec 30x30 cm a na něj položíme na šikmo máslový čtverec. Krok 8: Máslo těstem překryjeme a vyválíme asi do čtverce 35x35 cm, až je máslo úplně rozválené. Krok 9: Těsto složíme na třikrát a potom srolujeme. Krok 10: Zabalíme do fólie a dáme do lednice asi na 2 hodiny vychladit. Krok 11: Po 2 hodinách znovu vyválíme, znovu složíme a znovu dáme do lednice na 2 hodiny. Krok 12: Těsto vyválíme na čtverec 50x50 cm, rozkrojíme na 4 malé čtverce. Krok 13: Každý z malých čtverců rozkrojíme na 3 malé obdélníky, celkem budeme mít 12 obdélníků. Krok 14: Do středu každého obdélníku dáme asi 1 PL nastrouhané čokolády a zabalíme. Krok 15: Dáme na plech vyložený pečícím papírem, spojem dolů. Krok 16: Přikryjeme je utěrkou a necháme je kynout asi 45 - 60 minut. Krok 17: Předehřejeme troubu na 200°C a croissanty potřeme rozmíchaným vajíčkem. Krok 18: Pečeme asi 18 - 22 minut. Krok 19: Před podáváním je necháme asi 20 minut vychladnout.

Zveřejněno 6. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový croissant s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M6l3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový croissant s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M6l3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Ještě dotaz... Vzhledem k časové náročnosti přípravy těsta, zkoušel někdo těsto udělat dopredu a dat zamrazit? Jak se po rozmrazeny chovalo? Bylo to znát? Děkuji moc za zkušenosti :-)

ylenulkay: tak to je fajn, že jste si poradila! :yes:

cathleen: nakonec se to docela povedlo ale chtelo to víc mouky pri podsypaní

ylenulkay: snad odpoví i autorka receptu, ale podle popisu práce řídké být určitě nemá. Na 300 ml mléka bych odhadem (z mléka nezadělávám, používám vodu) dala 450 g mouky. Možná i trochu více.

Opravdu má být to základní těsto tak strašně,, řídké "?? :-O

puinek:moc děkuji :-)

jsou dokonalé, dělám je už po šesté během 14 dní :-D děláme i se skořicí a ty jsou taky vynikající. Najlepší jsou na druhý den :-8

Mňam, dala bych si :-p:yes:

Tématické fráze:
recept na kroasan, kroasan, croassant, domaci kroasan, kroasan recept, čokoládový croissant recept, maslový kroasan recept, domácí croissant s čokoládou, croissant s čokoládou recept, croassant s čokoládou, cokoladovy kroasan recept, recept na groasan, maslovy croasan, čokoládový croasan, croasan recept, domácí croissant, domácí čokoládový croissant, kroasanz recepty, kroasat recepty, kroassan

Suroviny:
mouka hladká, droždí instantní, cukr, sůl, mléko plnotučné, máslo, máslo, mouka hladká, čokoláda hořká, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu