Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi s tymiánovým máslem

Pokud milujete gnocchi a rádi byste si připravili domácí, místo těch chlazených z obchodu, máme pro vás velmi podrobný recept na gnocchi s tymiánovým máslem. Jakmile totiž jednou ochutnáte ty domácí, po těch v obchodě už nikdy nesáhnete.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 317 kJ /
2 705 kcal
Bílkoviny55,77 g
Tuky181,34 g
Vláknina22,15 g
Cholesterol 730 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,09 g
Sacharidy201,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory propícháme vidličkou a dáme je do mikrovlnné trouby nejvyšší stupeň na cca 8 - 10 minut (záleží na mikrovlnné troubě). V polovině vaření doporučuji zjistit, jak hodně jsou ještě syrové (nejlépe asi zapíchnutím vidličky). Krok 2: Brambory můžeme také zabalit do alobalu a péct v troubě 50 minut na 175 °C. Krok 3: Po uvaření necháme brambory vychladnout, abychom s nimi mohli manipulovat. Krok 4: Zchladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme vejce a sůl. Postupně přidáváme mouku a mícháme. Je možné, že budeme muset přidat více mouky, vždy záleží na konzistenci. Těsto se nesmí moc lepit, ale zase nesmí být moc tuhé. Krok 5: Těsto rozdělíme na 5 částí a z každé z nich vyválíme na mírně pomoučněném válce dlouhý, úzký váleček, široký asi 2 cm. Krok 6: Váleček těsta rozkrájíme na kousky široké asi 2 cm. Krok 7: Pokud chceme, můžeme gnocchi ještě ozdobit, třeba vidličkou, kterou lehce vmáčkneme do těsta. Krok 8: Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a osolíme ji. Krok 9: Gnocchi v ní postupně uvaříme, asi v 5 dávkách. Krok 10: Vaříme asi 5 - 7 minut, respektive dokud nevyplavou na povrch. Poté je sběračkou vyjmeme a dáme do mísy. Krok 11: Na malé pánvi nebo v malém hrnci rozpustíme máslo a přidáme tymián. Nevaříme, jen necháme prohřát, aby tymián uvolnil svou chuť a vůni. Krok 12: Gnocchi smícháme s tymiánovým máslem, podle chuti osolíme a opepříme. Krok 13: Podáváme posypané parmazánem.

Zveřejněno 7. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s tymiánovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRpY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s tymiánovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vynikající příloha i samostatný pokrm. Máme je rádi i ve sladké verzi s dušenými švestkami a perníkem a nebo s pečenými hruškami a badyánem😊

Super :-)

Tématické fráze:
recepty s gnocchi, gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě, gnocchi s tymiánem, gnocchi na na másle, gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě, těstoviny s masem a vajíčkem v mikrovlné troubě, gnocchi, po uvareni cerne brabory, gnocchi 1 porce

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, pepř mletý, mouka hladká, parmazán, máslo, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu