Gnocchi s tymiánovým máslem
Pokud milujete gnocchi a rádi byste si připravili domácí, místo těch chlazených z obchodu, máme pro vás velmi podrobný recept na gnocchi s tymiánovým máslem. Jakmile totiž jednou ochutnáte ty domácí, po těch v obchodě už nikdy nesáhnete.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 317 kJ / 2 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,77 g |
| Tuky | 181,34 g |
| Vláknina | 22,15 g |
| Cholesterol | 730 mg |
| Sodík | 4,11 g |
| Sůl | 10,09 g |
| Sacharidy | 201,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory propícháme vidličkou a dáme je do mikrovlnné trouby nejvyšší stupeň na cca 8 - 10 minut (záleží na mikrovlnné troubě). V polovině vaření doporučuji zjistit, jak hodně jsou ještě syrové (nejlépe asi zapíchnutím vidličky).
Krok 2: Brambory můžeme také zabalit do alobalu a péct v troubě 50 minut na 175 °C.
Krok 3: Po uvaření necháme brambory vychladnout, abychom s nimi mohli manipulovat.
Krok 4: Zchladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme vejce a sůl. Postupně přidáváme mouku a mícháme. Je možné, že budeme muset přidat více mouky, vždy záleží na konzistenci. Těsto se nesmí moc lepit, ale zase nesmí být moc tuhé.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 5 částí a z každé z nich vyválíme na mírně pomoučněném válce dlouhý, úzký váleček, široký asi 2 cm.
Krok 6: Váleček těsta rozkrájíme na kousky široké asi 2 cm.
Krok 7: Pokud chceme, můžeme gnocchi ještě ozdobit, třeba vidličkou, kterou lehce vmáčkneme do těsta.
Krok 8: Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a osolíme ji.
Krok 9: Gnocchi v ní postupně uvaříme, asi v 5 dávkách.
Krok 10: Vaříme asi 5 - 7 minut, respektive dokud nevyplavou na povrch. Poté je sběračkou vyjmeme a dáme do mísy.
Krok 11: Na malé pánvi nebo v malém hrnci rozpustíme máslo a přidáme tymián. Nevaříme, jen necháme prohřát, aby tymián uvolnil svou chuť a vůni.
Krok 12: Gnocchi smícháme s tymiánovým máslem, podle chuti osolíme a opepříme.
Krok 13: Podáváme posypané parmazánem.
Zveřejněno 7. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi s tymiánovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRpY
Moje poznámka
Gnocchi s tymiánovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRpY
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chleba
Samjda před 9 minutami
Jahodový likér
Jirka55221 před 35 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty s gnocchi,
gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě,
gnocchi s tymiánem,
gnocchi na na másle,
gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě,
těstoviny s masem a vajíčkem v mikrovlné troubě,
gnocchi,
po uvareni cerne brabory,
gnocchi 1 porce
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
parmazán,
máslo,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)