Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový bok s kostí na černém pivu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Náročný

Doba přípravy 215 min Doba přípravy: 215 min

215 min (215 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 397 kJ /
6 070 kcal
Bílkoviny230,44 g
Tuky311,44 g
Vláknina45,74 g
Cholesterol 719 mg
Sodík 1,56 g
Sůl3,21 g
Sacharidy564,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nařízneme, posolíme, popepříme a nasypete harissu. Prolisujeme česnek a pořádně dlaněmi vetřeme do masa, zalijete černým pivem a pečeme pomalu na 150°C asi 2 hodiny, i déle, podle potřeby. Potom odkryjeme a dopečeme na 225°C asi 30 minut. Krok 2: Zelí připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu opečeme dozlatova. Pak přidáme sterilované bílé zelí i s nálevem. Krok 3: Bramboru oloupeme, nastrouháme ji a přidáme k zelí. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme kmín, dochutíme podle vlastní chuti (sůl, cukr, ocet). Krok 4: Potom zelí zahustíme, zaprášíme hladkou moukou. Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Krok 5: Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme. Když je těsto pořádně zpracované, uválíme z něj válečky, knedlíky. Nakonec si postavíme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Krok 6: Do této vařící vody ponoříme knedlíky a vaříme je 10-12 minut. Pozor, ať se vám nepřilepí, vařečkou do nich šťouchněte.

Zveřejněno 9. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bok s kostí na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRAz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bok s kostí na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRAz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Drahoši, máš to pěkné, já jen, že do zelí na zahuštění dávám buď nastrouhanou syrovou bramboru(má dost škrobu) a nebo mouku, obojí na jednou ne;-)Nevidím žádnou šťávu z pečení;-) Máš 2.bod:yes:

Tématické fráze:
vepřový bok s kostí, vepřový bok s kostí recept, pečený vepřový bok s kostí, vepřový bok na pivu, vepřový bok s kostí recepty, vepřový bok na pivě, recept vepřový bok s kostí, veprový bok na cerném pivu, vepřový bok bez kosti recept, vepřový bok recepty, vepřový bok bez kosti recepty, vepřový bok, vepřový bok bez kosti, recept na veprovy bok s kosti, bok na černém pivu, pečený bok s kostí, bok na pivu, vepřovy bok na zelí, pečený vepřový bok na pivu, pečený bok na pivu

Suroviny:
bok vepřový, pivo černé, zelí sterilované, brambory, mouka hrubá, mouka hladká, cukr, bobkový list, pepř, sůl, vejce, kmín celý, harissa, česnek, ocet

Přidat fotografie receptu