Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky

Na přípravu této jednoduché omáčky stačí jen pár surovin. Oloupaná rajčata a cibuli uvaříme a na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme ji s těstovinami a strouhaným parmazánem.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 480 kJ /
593 kcal
Bílkoviny8,46 g
Tuky34,57 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy54,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nařízneme do kříže a asi na 30 sekund ponoříme do vařící vody. Pak je vyjmeme a sloupneme slupku. Nakrájíme je na větší kusy. Krok 2: Vložíme je do hrnce spolu s máslem a s oloupanou přepůlenou cibulí, osolíme a na velmi mírném ohni je necháme asi 40 minut vařit, občas zamícháme, větší kousky rajčat rozmačkáme vařečkou. Krok 3: Pak opepříme, ochutnáme, podle potřeby dosolíme, vyjmeme cibuli a můžeme vypnout. Krok 4: Omáčku stačí smíchat s těstovinami a na talíři posypat strouhaným parmazánem.

TIP: Jak vařit těstoviny

Zveřejněno 9. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WRNg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WRNg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

casino: Recept existuje, je to bolonska varianta na rajcatovou omacku na spagety, dela se jak s cibuli, tak bez. Bologna (mesto)je v Italii zvana tez "la grassa"- tlusta, opulentni, protoze je znama svou bohatou kuchyni, plnou masla, sadla, smetany, sunky, parmazanu, vajecnych testovin "hojne" ochucenych atd.
Marcella Hazan, varit puvodne neumela (jako Lada Hruska), ale po svem prichodu do USA, se tak strasne zdesila, kdyz zjistila, jak tam vari "po italsku", se to radeji honem rychle naucila (na rozdil od Ladi H.)a zacala psat v anglictine seriozni italske kucharky s tradicnimi, klasickymi, poctivymi recepty. Dnes uz se tak uplne klasicky nevari, ale jeji recepty jsou autenticke, tedy nic si nevymyslela, jen prevzala. Par jsem jich nasla na internetu, jen v anglictine, v Italii jeji knyhy nevysly, coz je logicke, bylo by to noseni drivi do lesa a konstatuji, ze jsou opravdu dobre napsane, takove vychovne, tedy se spravnymi surovinami a postupy.

1 VAŘENÁ cibule na 800 g čerstvých zralých rajčat???:-O
Rád vařím Take 5 a mám rád i jemná jídla...

Ráno mi "moje" zelinářka vybrala rajčata spešl na rajčudu.
Dopoledne jsem z části připravil Smoothie (název je fuj, nápoj byl OK)
V poledne byly špagety s máčkou podle rcp (+ bazalka a pecorino)
No, kdyby tam ta VAŘENÁ cibule nebyla, tak se vůůůbec nic nestalo;-)

Angel 666:
Mimochodem, Láďa Hruška je zase rodilý Čech...:-D

Drobek: bohužel, někteří to stále nechápou, byla jsem nedávno svědkem hovoru dvou dam, které stály za mnou ve frontě v obchodě. Jedna říkala druhé, máme doma točený salám, přikoupím čerstvý chleba a udělám k večeři čínu :-)):-)):-))I tak se dá labužničit :-D:-D:-D

casino: s vámi se rozhodně nebudu pouštět do nějakých debat, fakt nemám zájem. Jen pro info - jedná se o Klasickou italskou kuchyni, kterou napsala rodilá Italka Marcella Hazan.
V kategorii omáček na těstoviny je spousta variant rajčatových omáček, mě ale právě zaujala tato nejjednodušší.

"Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky"
Angel 666:
...a nebyla to čirou náhodou kuchařka na žlučníkovou dietu? ;-):-):-)):-D

Angel 666: To dá rozum a neplatí to jen o konzervách. :-D

Angel 666: Momentálně mám v lednici připravené čerstvé těstoviny na lasagne (koupené, ale někdy možná zkusím vlastní, nudle do polévky občas dělávám). Zítra budou v lehčí variantě s brokolicí a špenátem, když už musí být bešamel. Pokud bych dělala s masem, tak rajčatová omáčka by zase byla podle tohoto receptu, maximálně s trochou červeného vína, pokud by bylo otevřené, a samozřejmě s mletým hovězím.:-8

Kdo nemá možnost domácích rajčat zrajících na sluníčku, pak určitě je lepší použít rajčata konzervovaná. Ale vyplatí se trochu investovat a koupit kvalitní, nejlépe italskou konzervu. Rozhodně nepoužívat ty nejlevnější varianty ;-):-) A totéž vlastně platí i o těstovinách :-)

Naprosto souhlasím s rajčaty z konzervy, pokud nemáte svou zahrádku. Profesionály prověřeno a potvrzeno. :yes:
Ta z obchodu se jim chutí nevyrovnají. Vtip je v tom, že na konzervování sklízejí zralejší než kdyby měly vydržet dlouhou cestu do obchodu.:-S

Souhlasím, že takhle omáčka je opravdu jednoduchá a dobrá, a to i z konzervovaných rajčat - pro toho, kdo je odkázán na rajčata z obchodu, jsou konzervovaná rajčata skoro lepší, protože ta kupovaná nejsou správně vyzrálá. Dělám ji jen s malými obměnami: na olivovém oleji, k osmažené nakrájené cibuli přidám nakrájený kousek česneku a kořením nejen pepřem, ale taky bazalkou. Tuhle omáčku používám i do lasaní. :yes:

Tématické fráze:
rajcatova omacka na testoviny, italská rajčatová omáčka, konzervování rajčat, omáčka z rajčat na těstoviny, italske testoviny recepty, rajčata s těstovinami, domácí rajčatová omáčka na těstoviny, italské těstoviny s rajčaty, omáčka na těstoviny, italské recepty, omacka z konzervovanych rajcat, těstoviny recepty, italské těstoviny, testoviny a rajčatová omáčka, rajčatová omáčka těstoviny, testoviny v rajcatove omacce, omáčky na těstoviny, italské těstoviny recept, rajska omacka,lehci varianta, dietní rajcatova omáčka s testovinami

Suroviny:
rajče, máslo, cibule, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu