Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s brambory a mrkví

Tento recept prosím neplést s vepřovým v mrkvi. Zde se maso nedusí, ale peče rovnou s bramborami a i chuť je díky přidaným ingrediencím zcela jiná. V tomto receptu totiž hraje prim maso.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min Bez doby odpočívání masa

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava, Bez doby odpočívání masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 404 kJ /
1 770 kcal
Bílkoviny191,14 g
Tuky77,50 g
Vláknina18,68 g
Cholesterol 501 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,20 g
Sacharidy69,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 220 °C. Krok 2: Všechnu zeleninu nakrájíme podle instrukcí a vložíme do větší mísy. Krok 3: V malé misce promícháme hořčici, tymián, česnek a 1/2 lžíce soli. Směs rozetřeme na vepřové maso a necháme ho odpočívat při pokojové teplotě. Krok 4: Do mísy se zeleninou nalijeme olivový olej, rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme. Řádně promícháme. Krok 5: Zeleninu vložíme do pekáče, přikryjeme a dáme do trouby na 30 minut. Krok 6: Po 30-ti minutách položíme maso na zeleninovou směs, přikryjeme a pečeme dalších 45 až 60 minut. Krok 7: Po upečení necháme vše asi 10 minut odpočinout.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, dochutíme solí a pepřem.

TIP: Jak péct maso v horkovzdušné troubě

Zveřejněno 10. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s brambory a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DZj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s brambory a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DZj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

zizala: Přesně tak bych to udělal i já 👍👍👍

Hezký recept, ale já bych postup otočila a zeleninu bych tak dlouho netrápila. Takže nejdřív maso a pak přidat zeleninu a dopéct.

to je ideální jídlo v těchto vedrech:yes::-D dělám téměř stejně, ke kotletkám dávám i kus krkovičky;-)

Tématické fráze:
vepřová pečeně s mrkví, vepřové na mrkvi s bramborem, vepřová pečeně s bramborem, vepřová pečeně na mrkvi, vepřové s mrkví a bramborem, vepřova peceně, vepřová pecene s brambory, veprova pecene v mrkvi, vepřové pečeně s mrkvi, vepřová pečeně s s bramborem, veprova pecene s bramborem a mrkvi, vepřové pečeně na mrkvi, vepřová pečeně top recepty, vepřová pecene recept, vepřové na mrkvi pečené s s bramborem, vepřova pečeně recepty, veprova pecene na bramborach, veprove na mrkvi s z trouby, recepty z veprove pecene, veprova pecene z mrkvi

Suroviny:
hořčice dijonská, tymián sušený, česnek, sůl, pepř černý, kotleta vepřová, mrkev, brambory, cibule, olej olivový, máslo

Přidat fotografie receptu