Těstoviny carbonara s parmezánem
Těstoviny carbonara, pocházející z okolí Říma, nejsou náročné na přípravu ani na použité suroviny. Smetana, parmezán, slanina a vejce jsou součástí lahodného a vydatného pokrmu. Základem úspěchu je nevysušit vejce a jídlo ihned podávat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 150 kJ / 4 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,00 g |
Tuky | 288,32 g |
Vláknina | 18,56 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 13,44 g |
Sacharidy | 392,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny, například špagety linguine, uvaříme podle instrukcí na obalu.
Krok 2: Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu na slabé proužky a orestujeme dokřupava.
Krok 3: Vyjmeme z pánve a necháme okapat, např. na papírovém ubrousku.
Krok 4: V pánvi necháme trochu vysmaženého tuku a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky, orestujeme dozlatova.
Krok 5: V míse rozšleháme vejce, jemně nastrouhaný parmezán, smetanu, sůl a pepř.
Krok 6: Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, ale udržujeme je stále horké.
Krok 7: Rychle do nich vmícháme vaječnou směs a řádně mícháme. Těstoviny musí být skutečně horké, protože se v nich vejce uvaří. Omáčka bude houstnout a pokryje těstoviny. Pokud by byla moc hustá, můžeme ji rozředit vodou, ve které se vařily těstoviny.
Krok 8: Přidáme slaninu a cibuli s česnekem, řádně promícháme.
Krok 9: Podáváme posypané jemně nastrouhaným parmezánem.
Zveřejněno 12. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny carbonara s parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Dw
Moje poznámka
Těstoviny carbonara s parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Dw
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 5 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 54 minutami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 1 hodinou
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
gahim před 1 hodinou
Miliónová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 1 hodinou
Těstovinový salát
Maja77 před 1 hodinou
Vídeňské brambory
Nadja před 2 hodinami
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 2 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s parmazánem,
gnocchi carbonara,
recept na těstoviny s parmazánem,
těstoviny s parmazánem recept,
těstoviny carbonara recept,
recepty na těstoviny s parmazánem,
testoviny carbonara,
linguine carbonara,
testoviny carbonare,
testoviny s parmazanem,
recept gnocchi carbonara,
gnocchi carbonara recept,
testoviny s parmazanem recepty,
linguine alá carbonara s parmazánem, anglická slanina,
testovinys parmazánem,
těstoviny recepty,
co uvařit s parmazánem,
recepty z těstovin,
recept na těstoviny carbonara,
tedtoviny s permezánem
Suroviny:
těstoviny,
slanina anglická,
cibule,
parmazán,
smetana,
česnek,
vejce,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)