Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likérové špičky

Likérové špičky jsou jedním z těch zákusků, pro které si rádi zajdeme do cukrárny. Pokud jste alespoň trochu zruční, zvládnete si je připravit i doma. Jako základna bohatě postačí piškoty. A nezapomeňte na pořádnou dávku koňaku.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LIDKA LIDKA

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 384 kJ /
5 589 kcal
Bílkoviny21,50 g
Tuky428,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy340,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hmotu na špičky vytvoříme řádným vyšleháním změklého tuku s moučkovým cukrem. Následně přidáme kakao, rum a znova prošleháme. Krok 2: Pak hmotu natahujeme speciální špičkou (lze koupit v cukrářských potřebách). Na piškoty se hodí malá špička. Krok 3: Piškoty potřeme čokoládovou polevou, naneseme hmotu na špičky a ty naplníme vaječným koňakem. Pak je uzavřeme krémem a dáme do chladu ztuhnout. Krok 4: Pak namáčíme v čokoládové polevě.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 31. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové špičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2R8z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové špičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2R8z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (45)

A jeste....muze byt misto tuku maslo? Co se pouzivalo puvodne?

Bioberuska: Môžete obyčajnou špičkou nastriekať komínček. Nechať dobre vychladiť, naplniť a uzavrieť. Nerobila by som ich radšej príliš vysoké.

Je mozno improvizovat, kdyz ziji v zahranici a nemam pristup k te special trubicce?

Paní chválím, špičky se vizuálně povedly a konzistence v pohodě. Ale... Jsem člověk, který peče 17 let cukroví z másla a vždy jej mám prý nejlepší z rodiny. Peču dorty, koláče apod. Potrpím si na tradiční ingredience a kvalitní čokoládu. Ale tyto špičky jsou zjevně kvůli 100% palmovému tuku (Omega) nedobré. Příště asi zkusím to máslo.

Nanina: Jsem ráda že se povedly.:-)

Super, Vždycky jsem se jich bála ale s vaším receptem se povedly děkuji;-)

1/2 kg tuku??? To je strašně moc.

casino: vím jak se dělají v cukrárnách špičky,pracovala jsem v cukrárně a opravdu ty naše nám chutnají líp a taky těm co jsem je dělala to říkali,já vždy něco hodnotím až když to vyzkouším,jinak se chuť nedá porovnat

Zobrazit 4 starší odpovědi

asi 60 kusů,ale jsou to malé špičky,mám tu menší špičku na tvoření.

můžu se zeptat, kolik cca špiček je z jedné dávky? Díky moc:-)

Marie: Maruško, moc se omlouvám, vaši prosbu jsem přehlédla. Ale recept jsem přidala, zatím bez fotky.... http://www.toprecepty.cz/recept/37430-likerove-spi...

:-))Velmi dobrý recept, rychlá příprava oproti jiným a dobře se dělá.Použila jsem tuk palmarin a je to skvělé!

může být i omega

ahoj chci se zeptat? 100% tuk to jako omega?

Špičky vypadají nádherně, ale zajímal by mě recept od Cathleen s tím máslem. Prosím Cathleen, jestli by sem nemohla recept napsat. Děkuji.:-)

špičky moc pěkný:yes:, jen to cukrářské zdobítko není třeba já osobně dělam ze sojové mouky a jsou přesně jak z pekárny, místo bufleru taky používam dětské piškoty ale spičku mam ouzkou a spirálovým pohybem vytvořim na piškot trubičku krému:-K, můj recept je ovšem strašně složitý a výroba trvá dva dny.
dávam bodík za jednoduchý a věřim že chutný recept;-), osobně ho zkusim:-p

Milujem čokoládové špice s vaječným koňakom, hneď by som sa na ne vrhla. Len škoda, že okrem lásky k nim mi matka príroda nenadelila aj takéto šikovné ruky.;-( Klobúk dolu a, samozrejme, aj bod. :-O

Krása... :yes::yes::yes: jeden bodík nestačí

:-O:-p:yes::yes::yes::yes: mnaaam

Lidko, dávám bodík.vypadají moc pěkně určitě zkusím.:-K

Janička 8. 2. 2010 11:59
ráda peču řezy ( PUNČOVÉ ŘEZY):-K:-*:yes:

Díky za tip na špičky. Já je dělám primitivně a taky to stačí - viz http://www.toprecepty.cz/recept/4976-cokoladove-sp....

E-shop s cukrářskými potřebami:

www.cukrar-shop.wbs.cz/Likerove_spicky.html

Já vím,že se po internetu dobře nakupuje ale cena likérové špičky se pohybuje okolo 180.-kč .Je to už 2roky co jsem ji koupila na dobírku za75.-kč velikost menší akorát k domácímu cukroví.Ten pán vyrábí i dortové formy podle katalogu nebo na přání za dobré ceny.Jaroslav Filip Troubelice 163 78383 tel.585 032 030 je to u Olomouce.:-)

Dík za upozornění,ale jak jsem stará tajsem blbá .Všechny suroviny jsou v kg nějak mi to k uteklo.Tohle je můj první pokus na internetu.Jinak množství se dá znásobit ale při sříkání tou správnou špičkou není taková spotřeba.Když jsou dobře vytuhlé dají se námáčet do čokolády.;-(

Děkuji za fotku té speciální špičky, ještě bych uvítala fotku, jak vypadá uvnitř. Nikdy jsem jí neviděla, takže děkuji za poučení. Já dělám špičky úplně primitivně. Budu taky muset vložit svůj recept, dělám je úplně jinak.

Majdo, rádi bychom váš recept tady uvítali jako samostatný, je dobře, když si člověk má z čeho vybírat. Ale při psaní byste asi přišla na to, že všechny vaše suroviny, tak, jak jste je popsala, by se váhově vešly asi do jednoho štamprlete, možná dokonce i na 1 čajovou lžičku.

Ráda se podělím o recept na špičky:0,150g vody,0,113gcukru,0,030g sojové mouky,0,225másla a dáme vařit.Když to zavře tak přidáme 0,038g kakaa,0,225g čokolády na vaření dobře rozmícháme.Necháme vychladnout adáme do lednice.Druhý den vyšlehat a stvět špičky dobrou chuť.:;-);-)

Lidko, Hello, za vaše rady moc děkuji.

Malátkovi mají tyto špičky také: http://www.cukrarskepotreby.cz/cze/produkty.html/p...

Na špičky mám jiný recept, chutnají jako kupované...kdysi jsme je zkoušeli se 100% tukem, ale není to ono, zdálo se nám, jako by se tuk "táhl" po patře. Dáváme místo něj máslo.;-)

...mně se povedl najít e-shop...mrkněte - http://fialapraha.cz/eshop/cukrarske_pomucky/trubi......je tam toho hodně...to zas bude útrata :-):-)

no...nasla som len ten obrazok, ktory uz lidka sem vlozila...trubicka ktoru som ja videla je vacsia, takze buflerky pod spice si mamka piekla sama...piskoty by boli male.

trubicka na vytahovanie spicov je naozaj specialna....vklada sa presne tak ako pises hella do cukrarskeho sacku so sirsim otvorom, pretoze trubicka je siroka. ma v sebe ako keby dvojity plast...neviem to lepsie popisat ...nemam ju pred sebou a doma som ju nevidela tiez uz roky, takze si to uz presne nepamatam..cez tu trubicku naspricujes steny spica a vnutro ostava uplne dute...nerobi sa to kruzivym pohybom , ale taha sa to rovno hore. no a navrch sa naspricuje ruzicka z kremu aby sa to uzavrelo...tiez tak ako pises. pokusim sa ju nast niekde na webe.

Krásné broskvičky má na svých stránkách maminka Lenka na www.mamincinyrecepty.cz;-)

Pro Drobenku: Na zhotovení jablíček používám http://www.toprecepty.cz/recept/3334-plnene-piskot...recept, slepovat koule můžete i meruňkovým džemem, ale šlehačce se nic nevyrovná. Povrch ale musíte obalit marcipánem a jablíčka dozdobit jako v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/3229-linecke-slepo.... Vybarvení už je jen na vaší šikovnosti.

Drobenko-do mrazáku je nemusíš dávat,stačí do ledničky,taky tam ztuhnout,jinak děkuji za bodíky.Drobenko přidám recept na broskvičky,tak se podívej:-8

Bylo by možné blíže vysvětlit "natahujeme" speciální špičkou? Toto je spička, která se navlékne do cukrářského sáčku a vytlačuje se přes tu dírku krém? Mám doma u zdobičky něco velmi podobného a používám to na psaní nápisů, protože je to velmi tenký pramínek a nenapadlo by mě to použít na špičky. Na ty používám silnější otvor bez zářezů tak, že krouživým spirálovým pohybem vytvořím z krému "obal", nandám vaječňák a nahoru "pusinkou" uzavřu. Dám na chvíli do mrazáku a pak polévám čokoládou. Nepoužívám ale na krém 100 % tuk, dělám zcela jiný krém.

Jo, likérovým špičkám dávám bodík. Likérové špičky zbožňuji. Již delší dobu se je chystám vyzkoušet, ale mám pořád plný mrazák. Někde jsem četla, že likérové špičky po nastříkání hmoty na piškot, se mají dát na chvíli do mrazáku. Pak otvor špiček naplnit vaječ. koňakem, uzavřít vrch špičky hmotou a dát opět pořádně vychladnout do mrazáku. A pak vychlazené – ztuhnuté špičky polívat čokoládou.

Lidko,na nějakém webu jsem viděla moučník jako jablko. To jablíčko bylo z piškotového těsta a vypadalo jak doopravdové. Barvy s kterýma bylo jablíčko potřené se úplně přilínaly. Jablíčko bylo krásně vystínované. Lidko, ty jsi taková šikulka, nemáš náhodou recept na takové jablíčko? ;-)Děkuji.

To vypadá jak kupované, jak se ti to povedlo? Jsem u vytržení.:-)):yes:

No, já vím, že ty umíš. Máš plus Liduš.;-)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
špičky recept, spicky, recept na špičky, domaci spicky, spicka recept, špička, vyroba likerovych spicek, malátkovi, recept špičky, cukrářské potřeby malátkovi, forma na špičky, konakove spice recept, trubička na špičky, recept na špičku, koňaková špička výroba recept, výroba špiček, koňakové špičky, malátkovi e shop, špičky recepty, recept špička

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, kakao, rum, koňak vaječný, piškoty, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu