Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketovo-žampionový krém s gorgonzolou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rejni

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie219 kJ /
52 kcal
Bílkoviny1,78 g
Tuky0,27 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na mírném ohni necháme rozpustit oříšek másla, přidáme nakrájenou cuketu (já jsem udělala půlměsíčky, ale je to opravdu jedno), přidáme nakrájené žampiony a cibuli. Krok 2: Necháme zpěnit, promícháme, zalijeme cca 1 litrem horké vody a necháme chvíli povařit. Krok 3: Cca po 5-10 min vzniklou směs rozmixujeme a dáme do cca 150-200 g gorgonzoly a za stálého míchání vaříme, než se gorgonzola úplně nerozpustí. Krok 4: Na závěr dochutíme pepřem a solí dle libosti, ale ne moc, jelikož gorgonzola je sama o sobě hodně aromatická a docela slaná. Krok 5: Polévku dáme na talíř, přidáme na másle opečenou bagetku, žampiony, lžíci zakysané smetany a ozdobíme gorgonzolou a petrželkou. Dobrou chuť!! :)

Zveřejněno 15. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketovo-žampionový krém s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YRK0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketovo-žampionový krém s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YRK0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
cuketová polévka s gorgonzolou, cuketovo zampionova polevka, cuketova polévka s s gorgonzolou, cuketovo hraskovy krem, cuketová polévka s gorgonzola, cuketovo brokolicovy krem, cuketovozampionovy krém, žampionový krém recept, žampionový krém, žampionový sýrový krém

Suroviny:
cuketa, žampióny, gorgonzola, máslo, cibule, smetana zakysaná, sůl, pepř, petrželka

Přidat fotografie receptu