Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná na žampionech netradičně

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 450 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 420 min

450 min (30 min příprava + 420 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 596 kJ /
1 816 kcal
Bílkoviny101,96 g
Tuky145,72 g
Vláknina17,74 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 2,65 g
Sůl6,40 g
Sacharidy16,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme koření. Smícháme hořčičné semínko s novým kořením, pepřem a umeleme. Smícháme s paprikou. Krok 2: Maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, ty osolíme a posypeme kořením z obou stran. Pak nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Krok 3: Žampiony oloupeme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky a ty pak též na kostky jako je maso. Napichujeme střídavě na špejli či jehlu - maso, anglická, žampion. Zbytek žampionů nakrájíme na plátky. Krok 4: Pokud máme pomalý hrnec i na vaření, rozehřejeme ho a orestujeme cibulku na sádle dozlatova. Přidáme žampiony, promícháme a pak přendáme pomalý hrnec do základny. Pokud nemáme pomalý hrnec na vaření na sporáku, uděláme to na pánvi a pak přendáme do pomalého hrnce. Na orestovanou cibulku se žampiony položíme špízy, přilijeme vodu a zapneme pomalý hrnec na stupeň I na 7 hodin. Krok 5: Po této době vyndáme špízy, uložíme je do tepla. Výpek přendáme do kastrůlku, přilijeme smetanu ve které jsme si rozmíchali hladkou mouku, vše rozmixujeme do hladka a provaříme. Servírujeme nejlépe s rýží.

Zveřejněno 16. 8. 2015

Poznámka autora Dooga

PL - Polévková Lžíce

KL - Kávová Lžička

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná na žampionech netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8lJl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná na žampionech netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8lJl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Roštěnou zbožňuju a tahle úprava je určitě :-p:-p:-p. :yes:

Děláš chutě!!:-p:-p:yes:

Když si člověk s jídlem pohraje, výsledek je mu odměnou;-):yes::yes::yes:

super:-p:-):yes:

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:dobrý nápad...,určitě bych si pochutnala :-K

Tématické fráze:
veprova rostena na zampionech, roštěná na žampionech, roštěná se žampiony, rostena se zampiony videorecepty, žampiony v pomalém hrnci, rostenky na zampionech, hovězí roštěná dušená na žampionech, recept na roštěnou, rostená na žampionech video, roštěná recept, recept na kuřecí roštěnou se žampiony, rostena z pomalého hrnce, netradiční roštěnky recept, kuřecí roštěná se žampiony, roštěnky na hořčici s žampióny, roštěna na žampionech a paprikách, maso na žampionech z pomalého hrnce, pomalý hrnec žampiony, vepřova roštěná žampiony, roštěnky na žampionech recept

Suroviny:
roštěnec vysoký, žampióny, slanina anglická, cibule, semínka hořčičná, koření nové koření, pepř černý, paprika sušená sladká, sůl, smetana, mouka hladká, sádlo, voda

Přidat fotografie receptu