Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketková skládanka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 275 kJ /
544 kcal
Bílkoviny64,71 g
Tuky19,29 g
Vláknina10,18 g
Cholesterol 622 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy24,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošičke oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme na malé kocôčky narezané mäso a opražíme, kým sa mäso zatiahne, cca 2 minuty. Krok 2: Vložíme na kocky nakrájanú papriku, osolíme, okoreníme a opäť 2 min restujeme. Odstavíme z ohňa a vmiešame nasekanú vňať. Krok 3: Cuketkám odrežeme vŕšok a vydlabeme semená. Každú cuketku narežeme na rovnaký počet kruhov. Potom ich zložíme opäť na celú cuketku, ale striedame farby, žltý kruh, zelený kruh. Aby sa nám to nerozpadlo, spichneme to špilkou ( tú pred podávaním odstránime ). Krok 4: Do takto zložených cuketiek dáme mäsovú zmes ( dobre natlačíme ) a navrch rozklepneme vajíčko. Môžeme jemne osoliť ( ja nesolím ). Zakryjeme vrchnáčikom z cuketky a dáme na pekáčik. Je dobré postaviť cuketky do nejakej malej formičky, aby sa nepregúľali. Krok 5: Pečieme v rúre na 180 – 200°C asi 45 minút. Skontrolujeme cuketky, majú byť chrumkavé. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo čerstvou zeleninou, špenátom a pod.

Zveřejněno 18. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketková skládanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GEjQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketková skládanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GEjQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Je to moc pěkné :-O:yes:

Dievčatá, cuketa je cuketa a tekvica je tekvica, česky tykev.;-) Tekvicu poznáte podľa farby, je maslovožltá na rozdiel od žltej cukety, Je menej vodnatá, preto sa hodí na jedlá, kde sa cuketa nehodí. Necháva sa dorásť na väčšiu veľkosť, aj 50 cm a vždy bude lahodná, na rozdiel od cukety, jediným kritériom je, aby nezačala starnúť, stačí do nej pichnúť nechtom, musí to ísť ľahúčko. Akonáhle cítime trocha odpor, treba ju odrezať. Tieto okrúhle cuketky pestujem na záhrade 3. rok. Sú ako klasické cukety, len sú také rozkošné, že som neodolala. :-D:-D
Ak chcete vedieť o tejto zelenine viac, pozrite článok, ktorý som kedysi napísala. ;-)
http://www.toprecepty.cz/clanky/368-moje-dyne/ ;-)

cathleen: no právě že asi ne - Teji mne určitě opraví - ale rozdíl mi neřekl ani ujo google, jen že Cuketa je kultivar jednoleté zeleniny řadící se k druhu tykev obecná:-D

hosta: bílá cuketa je tekvica?:-O

No, ty žluté cuketky kulaté či podlouhlé se objevily letos snad poprvé, jsou možná lepší než zelené. Teď už vůbec nepoznám rozdíl mezi bílou cuketou a tekvicou:-D

Teri, ty jsi teda "hračička":-O :-D:yes::yes:

Tématické fráze:
rozdi mezi zelenou a zlutou cuketou, rozdíl mezi bílou a zelenou cuketou, jaký je rozdíl mezi cuketou žlutou a zelenou, cuketkova kuchařka recepty, rozdil mezi zlutou a zelenou cuketa, tekvica bílá recepty, rozdíl mezi zelenou a žlutou cuketou, google vyhledávač - recepty na pečenú tekvicu, rozdíl cuketa bílá a zelená

Suroviny:
žlutá cuketa, cuketa, maso králičí, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, nať petrželová, vejce, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu