Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový sirup

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 250 ml

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 902 kJ /
1 172 kcal
Bílkoviny3,51 g
Tuky15,39 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy254,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava domácího karamelového sirupu je mnohem jednodušší, než si možná myslíte. Nepotřebujete žádné zvláštní suroviny (pravda, tento recept používá kukuřičný sirup, který ale bez problému sežene v prodejně zdravé výživy) a je to rychlovka. Můžete ho podávat teplý i studený a hodí se skvěle jako poleva na zmrzlinu, koláč, cheesecake nebo třeba jablečný koláč/ štrúdl.
Moje jediná poznámka se týká opatrnosti. Jakmile přivedete cukr s vodou k varu, bude směs velmi horká. Víc než vařící voda. Při přidání smetany a másla bude směs bublat a pěnit, což vás může vylekat. Lepší je tedy použít vyšší, tedy hlubší kastrol a vařečku. Krok 2: Za stálého míchání přivedeme cukr, sirup a vodu v hrnci k varu. Krok 3: Jakmile dosáhneme varu, snížíme teplotu, přestaneme míchat a necháme vařit/ bublat, dokud směs nezíská zlatavou barvu. Krok 4: Sundáme z plotny a pomalu vmícháme smetanu. Mícháme dohladka. Krok 5: Přidáme máslo a sůl. Promícháme. Krok 6: Jakmile sirup lehce vychladne, přidáme vanilkový extrakt a řádně promícháme.

Zveřejněno 19. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LRoW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LRoW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Mám otázku - můžu si dovolit místo kukuřičného sirupu použít kukuřičný slad (sladěnku) ?

Jakmile bude čas, určitě udělám.Teď se věnuji jablkům,která zpracovávám na povidla a dál už ani nevím co s nimi;-(:-p:-K

Rakave:
Dá se nahradit medem. Ale klidně ho kupte, můžete ho mít doma roky..., dá se zpracovat např. do marokánek.
Zde ho můžete klidně vynechat. Podobně vyrobený karamel je polotovar pro přípravu karamelové šlehačky, např. do větrníků.
http://www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-s...

A dá se kukuřičný sirup něčím nahradit nebo úplně vynechat? Nechce se mi kupovat celé balení kvůli 1 polévkové lžíci. Jinak dávám:yes:

Tohle určitě vyzkouším.:-p:yes:

O:yes::-p

druhá fotka se mi líbí víc ;-), ale jinak se mi to celé moooc líbí, ukládám :-p:yes:

Tématické fráze:
kukuřičný sirup recept, domácí karamelový sirup, jak udělat karamelový sirup, karamelový sirup-recept, kukuřičný sirup recepty, domácí jablečný sirup recept, příprava karamelu, kukuřičný sirup, domácí karamel sirup, karamelovy top na zmrzlinu, karamelový syrup recept, recept na domácí karamel, marabelovy sirup, příprava karamelového sirupu, karamelový větrníky recept, jak udelat karamelovy sirup recept, karamelový sirup z cukru recept, jablečný koláč s jablky, karamelovej sirup, domácí karamel sirup recept

Suroviny:
cukr, sirup kukuřičný, voda, smetana, máslo, extrakt vanilkový, sůl

Přidat fotografie receptu