Vánoční linecké cukroví
Veganské vánoční linecké cukroví je důkazem, že tradice a moderní přístup jdou ruku v ruce. Křehké těsto bez živočišných surovin si zachovává svou jemnou strukturu i lahodnou chuť, kterou doplňuje sladká marmeláda. Dopřejte si vánoční atmosféru plnou vůní a chutí, které potěší nejen vegany
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 982 kJ / 2 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,78 g |
Tuky | 101,03 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 276,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse či na vále smícháme mouku, cukr, škrob a citrónovou kůru.
Krok 2: Přidáme lžíci pudingu, trochu citrónové šťávy a na kostičky nakrájené povolené rostlinné máslo.
Krok 3: Rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme nejméně hodinu (klidně i přes noc) odpočinout v lednici.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 160 °C.
Krok 5: Připravené těsto rozdělíme na půl (část těsta, kterou nepoužíváme vrátíme do lednice) a rozválíme na pomoučněné ploše na výšku cca 2 - 3 mm.
Krok 6: Vykrajujeme tvary, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 7: Pečeme přibližně 15 minut, ovšem cukroví stále dozorujeme, jestli příliš nehnědne.
Krok 8: Po upečení můžeme ještě horké cukroví obalit v moučkovém cukru.
Krok 9: Slepujeme marmeládou a skladujeme v uzavřené nádobě. Cukroví do druhého dne ještě změkne.
Zveřejněno 19. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P8vl
Moje poznámka
Vánoční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P8vl
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 8 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 13 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 4 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 5 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 7 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 8 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 9 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 9 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 9 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 9 hodinami
Tématické fráze:
recept na vánoční linecké cukroví,
línecké cukroví,
vánoční cukroví recepty,
veganské vánoční cukroví,
jak zmekne vánoční cukrovi,
veganské linecké cukroví,
linecké cukroví recept,
dia linecké cukroví,
recepty na vánoční cukroví,
recepty na vánoční cukroví linecké,
vegan linecké cukroví,
linecký vánoční cukroví,
linecke vanocni cukrovi,
linecké cukroví top recepty,
vánoční linecké,
vánoční cukroví linecké,
linecké cukroví vegan,
linecké cukroví se škrobem,
recept na vánoční cukroví,
recepty vánoční cukroví
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo rostlinné,
pudink,
škrob kukuřičný,
šťáva citronová,
kůra citronová,
marmeláda rybízová
Komentáře (2)