Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické vanilkové rohlíčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Suroviny

Porce: asi 100 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 134 kJ /
5 051 kcal
Bílkoviny77,80 g
Tuky323,30 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 412 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy445,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, špetku soli, moučkový cukr a ořechy smíchejte ve větší míse. Krok 2: Vanilkový lusk vyškrábejte a půlku zrníček přidejte do těsta. Krok 3: Do směsi poté nakrájejte vychlazené rostlinné máslo a vypracujte těsto. Krok 4: Nechte odležet minimálně 2 hodiny, ale ideálně přes noc v ledničce. Krok 5: Těsto z lednice vyndejte asi půl hodiny před tím, než se pustíte do rohlíčků. Můžete ho rozdělit na půl a pracovat nejdříve jen s jednou půlkou a druhou nechat v lednici, aby těsto příliš nezměklo. Krok 6: Plech vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C. Krok 7: Rohlíčky můžete dělat několika způsoby: uždibovat malé kousky a z nich tvarovat rohlíčky;
nebo z těsta uválet asi 2 cm tlustého hada a šikmo ho rozkrájet na malé kousky, ze kterých poté uděláte pěkně stejné rohlíčky; nebo malé kousky těsta vmačkávat do formiček či těsto vyválet na placku a rohlíčky vykrajovat. Krok 8: Pečte 12-14 minut (ze začátku jsem pekla spíš 14, ke konci, když už byla trouba hodně rozpálená, spíš 12). Krok 9: Rohlíčky jsou hotové, když maličko zrůžoví na koncích. Krok 10: Upečené rohlíčky nechte trochu vychladnout a poté ještě teplé obalujte v moučkovém cukru, smíchaném se zbytkem vanilkových semínek. Před konzumací by rohlíčky měly alespoň několik dní odležet v dobře uzavřené krabici. Krok 11: Pro extra vůni vanilky do krabice zavřete i vyškrábaný vanilkový lusk.

Zveřejněno 24. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gYZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gYZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jitkas: znám to, protože tak moje kamarádka nahrazuje vajíčko v těstě rozmixovaným lněným semínkem ve vodě, ale nedává vřící vodu;-)

Osobne do vanilkovych rohlicku vajicko nedavam, ale s lnenym seminkem je vyzkousim, napad se mi libi moc.

Cathleen: dalo by se to tak říct.

Aničko, to rozmixované lněné semínko ve vodě máš místo vejce:-?

Tématické fráze:
jak vyválet vanilkové rohlíčky, veganské vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky top recepty, jak uvalet vanilkove rohlicky, jak uvalet rohličky, jak vyválet vanilkové rohlíčky recept videorecept, jak uvalet vanocni rohlicky, vanilkové rohlíčky nejdou uválet, jak tvarovat vanilkové rohlíčky, jak uválet rohlíčky recept, vanilkové rohlíčky pro vegany- recept, vanilkové rohlíčky z formičky, veganské vanilkové rohlíčky recepty, vanilkove rohlíčky do formiček, vlašské ořechy před mletím opražit, jak vyválet těsto na vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčkyz lněné mouky, vanilkové rohlíčky hodnocení, rohlíčky ze lněného semínka, rohlíčky do formiček z vlašských ořechů

Suroviny:
mouka hladká, ořechy vlašské, máslo rostlinné, cukr moučkový, semínka lněná, sůl, cukr moučkový, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu