Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 54 959 kJ / 13 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 179,56 g |
Tuky | 339,51 g |
Vláknina | 55,54 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 7,01 g |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 2 271,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr s medem dáme do hrnce a ve vodní lázni necháme cukr zcela rozpustit, pak necháme úplně vychladnout.
Krok 2: V míse si smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme citronovou kůru, rum, celá vejce, kakao a změklé máslo.
Krok 3: Směs pomalu zamícháváme do medu s cukrem, dokud těsto není husté a přestane se lepit.
Krok 4: Potom zakryjeme a necháme odpočinout asi 3 hodiny, nejlépe přes noc.
Krok 5: ŠABLONY:
podstavec - 30x20cm
boční díly2x - 9x18cm
přední a zadní díl - š.15cm
- v. 9+9cm
střecha - 20x14cm
okenice 4x - 3x4cm
komín - 4x 2,5x5cm (dva dílky vykrojíme na kratší straně do písmene V) Krok 6: Těsto vyválíme asi na 0,5mm a vykrájíme všechny díly chaloupky. Ze zbytku těsta můžeme vykrájet i stromečky a zvířátka, kterými pak ozdobíme okolí chaloupky. Krok 7: Na vymazaném plechu pečeme díly asi na 180 stupňů po 20 minutách. Každý díl hned po upečení namažeme bílkem, aby se pěkně leskl. Krok 8: Necháme díly vychladnout na mřížce, aby se nepřilepily a zdobíme až druhý den. Krok 9: Moučkový cukr zamícháváme do bílku, až je poleva hustá, že neteče. Do igelitového sáčku uděláme malou dírku, naplníme polevou a zdobíme podle vlastní fantazie. Polevu necháme dostatečně uschnout. Krok 10: Na podstavec si neprve připevníme boční, přední a zadní díly. Zdobícím sáčkem je spojíme k sobě i k podstavci. Můžeme je vyztužit proužky tvrdého kartonu přehnutím proužku napůl a přilepením vždy k dílu a k podstavci. Vyplníme i spáry po celé délce mezi díly. Necháme asi 1/2 hodiny dostatečně ztuhnout. Potom namažeme boční šikmé strany předního a zadního dílu a přilepíme díly střechy(pozor jsou dost těžké, je třeba je podložit). Nakonec přilepíme okenice, dveře a vymodelujeme komín. Stromečky a zvířátka přilepíme okolo chaloupky. Po úplném zaschnutí můžeme chaloupku poprášit moučkovým cukrem.
podstavec - 30x20cm
boční díly2x - 9x18cm
přední a zadní díl - š.15cm
- v. 9+9cm
střecha - 20x14cm
okenice 4x - 3x4cm
komín - 4x 2,5x5cm (dva dílky vykrojíme na kratší straně do písmene V) Krok 6: Těsto vyválíme asi na 0,5mm a vykrájíme všechny díly chaloupky. Ze zbytku těsta můžeme vykrájet i stromečky a zvířátka, kterými pak ozdobíme okolí chaloupky. Krok 7: Na vymazaném plechu pečeme díly asi na 180 stupňů po 20 minutách. Každý díl hned po upečení namažeme bílkem, aby se pěkně leskl. Krok 8: Necháme díly vychladnout na mřížce, aby se nepřilepily a zdobíme až druhý den. Krok 9: Moučkový cukr zamícháváme do bílku, až je poleva hustá, že neteče. Do igelitového sáčku uděláme malou dírku, naplníme polevou a zdobíme podle vlastní fantazie. Polevu necháme dostatečně uschnout. Krok 10: Na podstavec si neprve připevníme boční, přední a zadní díly. Zdobícím sáčkem je spojíme k sobě i k podstavci. Můžeme je vyztužit proužky tvrdého kartonu přehnutím proužku napůl a přilepením vždy k dílu a k podstavci. Vyplníme i spáry po celé délce mezi díly. Necháme asi 1/2 hodiny dostatečně ztuhnout. Potom namažeme boční šikmé strany předního a zadního dílu a přilepíme díly střechy(pozor jsou dost těžké, je třeba je podložit). Nakonec přilepíme okenice, dveře a vymodelujeme komín. Stromečky a zvířátka přilepíme okolo chaloupky. Po úplném zaschnutí můžeme chaloupku poprášit moučkovým cukrem.
Zveřejněno 2. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková chaloupka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYjX
Moje poznámka
Perníková chaloupka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYjX
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 10 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 1 hodinou
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 3 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 5 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 6 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 6 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 7 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 7 hodinami
Tématické fráze:
poleva na pernikovou chaloupku,
perniková chaloupka šablona,
šablona na perníkovou chaloupku,
pečení perníkové chaloupky,
šablony na perníkovou chaloupku,
perníková chaloupka recept,
zdobení perníkové chaloupky,
jak nazdobit perníkovou chaloupku,
recept na perníkovou chaloupku,
perníková chaloupka pečení,
zdobení perníkové chaloupky video,
perníková chaloupka,
pečeme pernikovou chaloupku,
pečení perníková chaloupka,
perníkova chaloupka- recept-zdobení,
pecena pernikova chaloupka,
jak udělat pernikovou chaloupku,
pečení perníkových chaloupek,
perníkové chaloupky,
pernikova chaloupka zdobení
Suroviny:
cukr hnědý,
med,
máslo,
mouka hladká,
soda jedlá,
citron,
vejce,
kakao,
rum,
cukr moučkový,
bílek,
zdobení,
bílek
Komentáře (9)