Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veganské kynuté lívance

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 160 kJ /
1 711 kcal
Bílkoviny46,35 g
Tuky45,77 g
Vláknina10,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 251 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy273,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Krok 2: Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být studené ani moc teplé) a rozmícháme v řidší těstíčko. Krok 3: Posypeme moukou a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Krok 4: Poté k němu přimícháme zbylou mouku s práškem do pečiva, cukr, špetku soli a muškátový květ. Krok 5: Ve zbytku mléka rozmícháme jogurt a rostlinné máslo a zahřejeme na teplotu kolem 35°C. Přimícháme do těsta. Krok 6: Řidší těsto necháme v teple asi hodinu kynout. Poté lehce promícháme a na rozpáleném tuku v lívanečníku (ale jde to i bez něj) pečeme lívance. Krok 7: Na krém se musíme představit pár hodin v předstihu. Krok 8: Konzervu kokosového mléka dáme v předstihu do lednice (ideálně přes noc), aby tuk v mléce ztuhl. Poté plechovku otevřeme a pevnou, ztuhlou část (smetanu) vydlabeme lžící do mísy. Krok 9: Vyšleháme šlehačem, přidáme citrónovou či limetkovou šťávu a kůru, trochu javorového sirupu či kokosového cukru a po lžících vmícháváme bílý jogurt. Krok 10: Šleháme do požadované konzistence, poté dáme ztuhnout do lednice. Na teplých lívancích se krém trochu roztéká, což ovšem není nijak na škodu. Podáváme s čerstvým ovocem.

Zveřejněno 28. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganské kynuté lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPKD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganské kynuté lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPKD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Cathleen: vegani se snaží zabránit utrpení a smrti zvířat tam, kde to není nutné (tj. není to např. otázka ohrožení života/přežití). Nejedí tedy žádná zvířata ani výrobky z nich. Droždí jedí čerstvé i sušené :)

veganotic: :-)Aničko, prosím o osvětu - vegani jedí čerstvé droždí? Myslela jsem, že ne.

veganotic: Nepohoršujem sa. Je to tvoja vec, ale teraz, keď si to nazvala "veganské kynuté...atď" to má zmysel. Predtým to bolo od veci, potvrdí ti to každý, kto v kuchyni už nejaký ten čas strávil.

Recept prevzaly TopRecepty z meho veganskeho blogu, kde nazev dava vetsi smysl (jedna se o klasicke kynute livance ve vegan verzi).
Nazev prizpusobim mistnimu portalu, snad to zmirni vase pohorseni :)

Jana Remkova::yes::yes::yes::-D

Tradičné lievance toto určite nie sú, ale možno by autorka mohla pouvažovať o zmene názvu. Jej recepty nie sú tradičné, pre mňa určené asi tiež nie, ale verím, že si nájde svojich priaznivcov.

Jana Remkova:
No jo, no, to máte skoro jako ty klasicke-vanilkove-rohlicky/ se lněným semínkem, ze stejné autorské dílny...:-D

Omlouvám se, ale tohle je tradiční, asi jako v Egyptě vepřové maso. Tohle mám určitě běžně v lednici....rostlinné máslo (např. AlsanBio), kokosové mléko, mandlový, nebo sojový olej, rostlinný jogurt AlproSoya....No, ale není nad klasiku. ;-)

Tématické fráze:
kynuté lívance recept tradiční, kynuté lívánce, kynuté lívance recept, recept na kynuté lívance, veganské kynuté těsto, kynuté lívance ze sušeného droždí, lívance z kokosového mléka, lívance kynuté, veganské bezlepkové recepty knedlíky kynute, veganské recepty, bezlepkove kynuté lívance, sladké kynuté placky se semínky, livance kynute v lednici, kynuté lívance susene droždí recept, droždí veganske, kynuté lívance z droždí, veganské bezlepkové ovocné knedlíky, jsou kynuté výrobky zdravé, livance s ryzovou moukou a bananem, kynuté lívance přes noc v lednici

Suroviny:
droždí čerstvé, cukr, mouka polohrubá, mléko kokosové, mléko rostlinné, máslo rostlinné, jogurt rostlinný, pudink vanilkový, prášek do pečiva, sůl, kůra citronová, květ muškátový, mléko kokosové, jogurt rostlinný, šťáva limetková, kůra limetková, šťáva citronová, kůra citronová, sirup agávový

Přidat fotografie receptu