Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Seitanová roláda s náplní

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 823 kJ /
2 348 kcal
Bílkoviny96,61 g
Tuky54,43 g
Vláknina114,99 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,35 g
Sůl14,93 g
Sacharidy333,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravte náplň. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm shiitake a pórek. Musí úplně změknout, na středním plameni to trvá asi 10 minut. Přidejte sůl, pepř, česnek a tymián a smažte další dvě minuty (často míchejte, ať se směs nepřismahne). Přisypte strouhanku a promíchejte jí s ostatními ingrediencemi. Když je směs sušší a strouhanka lehce opečená (asi po 5 minutách), přilijte zeleninový vývar a citrónovou šťávu a opět promíchejte. Odložte stranou a dejte se do přípravy sekané. Krok 2: Troubu předehřejte na 180°C. V mixéru rozsekejte stroužky česneku, přidejte fazole, vývar, olivový olej a sójovku a rozmixujte (malé kousky fazolí můžou zůstat v celku). Krok 3: Ve větší míse smíchejte lepek, lahůdkové droždí, bylinky a koření. Uprostřed směsi udělejte důlek a vlijte do něj obsah mixéru. Dobře prodělávejte vařečkou (nebo v kuchyňském robotovi), dokud se směs nespojí do homogenní koule. Krok 4: Na linku rozprostřete větší plát alobalu. Dejte na něj těsto a rozválejte ho do obdélníku o velikosti cca 35 x 25 cm. Do spodní třetiny při delší straně obdélníku rozprostřete náplň a s pomocí alobalu zarolujte do těsně stažené rolky. Kraje zaštípejte k sobě a rolku pevně zabalte do alobalu. Konce alobalu zarolujte jako bonbón, aby byl obsah pěkně utěsněný. Krok 5: Roládu přendejte na plech a pečte asi hodinu a čtvrt až hodinu a půl. Po upečení by rolka měla být pevná na dotek. Během pečení každých 20 minut otáčejte, aby rolka neležela pořád na stejné straně a kůrčička se udělala rovnoměrně ze všech stran. Po upečení vybalte, nechte trochu vychladnout, nakrájejte vroubkovaným nožem na plátky a podávejte.

Zveřejněno 28. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Seitanová roláda s náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPLN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Seitanová roláda s náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPLN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Jana Remkova: Hedwika: :yes: :yes: :-//

Jana Remkova::-D :-D:-D Když vidím to množství surovin, nečtu to. :-//

Krásně rozepsaný recept. Bohužel, než jsem doška ke konci, usnula jsem na klávesnici.

Tématické fráze:
seitanová směs recept, seitanová bílkovina na pečení, seitanová buchta, seitanová bábovka, recept na holesovicke kolacky, seitanova rolada, roláda s fazolemi, seitanová směs, roláda z fazolí, roláda bez lepku recept, housková nápln do kuřete

Suroviny:
olej olivový, houby, pórek, sůl, pepř mletý, česnek, tymián, strouhanka, vývar zeleninový, šťáva citronová, česnek, fazole, vývar zeleninový, omáčka sojová, olej olivový, lepek instantní, droždí lahůdkové, paprika čerstvá červená, tymián sušený, šalvěj sušená, semínka fenyklová, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu