Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječná vanilková zmrzlina

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 948 kJ /
1 183 kcal
Bílkoviny5,20 g
Tuky83,20 g
Vláknina0,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy103,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kokosové mléko dejte pár hodin před začátkem přípravy do lednice. Krok 2: Poté, co tuk v mléce ztuhl, otevřete plechovku, vylijte vodu a tuk vyndejte do misky. Rozpustťe v mikrovlné troubě či v kastrůlku. Krok 3: Kokosové mléko (tuk) přelijte do odměrky, přidejte smetanu Oatly a dolejte rostlinným mlékem do 775 ml. Přelijte do mixéru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku, agáve, olej, sůl a xantanovou gumu a mixujte asi 2 minuty. Krok 4: Poté přendejte do zmrzlinovače a nechte za stálého míchání asi půl hodiny tuhnout (pokud vlastníte zmrzlinovač, patrně víte, že je nutné dát misku předem namrazit). Pět minut před koncem programu můžete přidat dálší složky - např. kousky ovoce, (opražené) ořechy, karamel, kousky čokolády. Přendejte do uzavíratelné nádoby a nechte zmrazit v mrazáku. Krok 5: Můžete konzumovat též jako tzv. soft serve, rovnou ze zmrzlinovače, ale zmrzlině neuškodí si trochu "odpočinout". Pokud váš zmrzlinovač není úplně stoprocentní, prošlehávejte ještě zmrzlinu při dalším mrznutí v mrazáku šlehačem, ponorným mixérem či vidličkou, získá tak ještě krémovější konzistenci. Pokud nevlastníte zmrzlinovač, je možné zmrzlinu udělat i bez něj, ale je to náročnější a musíte se smířit s tím, že patrně nebude tak krémová, jako ze zmrzlinovače. Nicméně sama jsem to vykoušela a rozhodně to jde a výsledná zmrzlina je super! Krok 6: Zde naleznete několik tipů jak připravit zmrzlinu bez zmrzlinovače. Ten nejjednoduší je podle mě ten, že zmrzlinu co chvíli (cca jednou za půl-třičtvrtě hodiny) vyndáváte z mrazáku a dobře prošleháváte ponorným mixérem nebo metličkou (ale mixér je lepší). Tak činíte dokud není zmrzlina tuhá a nejde dál šlehat.

TIP: Ochuťte zmrzlinu domácím vanilkovým extraktem

Zveřejněno 31. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječná vanilková zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPxA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječná vanilková zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPxA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-K vYZERÁ TO Veľmi dobre možno niekedy urobím

Škoda, že jste recept nepřidala dřív, měla jsem krabičku kokosového mléka... Nenapadlo mě z něj udělat zmrzlinu, bohužel už pak bylo prošlé. Jestli se mi zase dostane do rukou, tak určitě zmrzku vyzkouším :) Chuťově neutrální olej-můžu dát řepkový?

Tématické fráze:
vanilková zmrzlina recept na zmrzlinovač, vanilková zmrzlina recept, domácí vanilková zmrzlina bez zmrzlinovače, recept na zmrzlinu ze zmrzlinovače, vanilková zmrzlina, náplň do zmrzlinovače, recepty na zmrzliny do zmrzlinovače, zmrzlina ze zmrzlinovače recepty, dietní vanilková zmrzlina, vanilkova zmrzlina ze zmrzlinovace, domácí zmrzlina ze zmrzlinovače recepty, nej recept domácí vanilková zmrzlina, zmrzlinovač recepty, alpro zmrzlina, recept na vanilkovou zmrzlinu do zmrzlinovače, domácí třešňová zmrzlina, vanilkova zmrzlina z mleka, recepty na zmrzlinu ze zmrzlinovače, vanilková zmzlina, recept na zmrzlinu do zmrzlinovače

Suroviny:
mléko kokosové, smetana ovesná, mléko rostlinné, lusk vanilkový, sirup javorový, olej, xantanová guma

Přidat fotografie receptu