Suroviny
Porce: 1 velký bochník
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 407 kJ / 5 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,30 g |
Tuky | 132,44 g |
Vláknina | 39,15 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 472 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 878,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko nalijeme do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřejeme v mikrovlnné troubě. Přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Mléko s máslem necháme lehce vychladnout, aby bylo vlahé.
Krok 2: Přidáme do něj droždí a 50 g cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 3: Ve velké míse (nebo v míse kuchyňského robotu) smícháme vejce a cukr.
Krok 4: Přidáme kvásek.
Krok 5: Mouku smícháme se solí a postupně přidáváme do směsi kvásku a vajec, řádně promícháme.
Krok 6: Ručně, nebo v kuchyňském robotu, uhněteme těsto dohladka (v robotu asi 10 minut). Pokud je těsto příliš lepkavé, přidáme více mouky.
Krok 7: Uhnětené těsto vložíme do velké mísy vymazané máslem. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout, asi 2 hodiny.
Krok 8: Vykynuté těsto vyndáme na lehce pomoučněný vál a vyválíme do obdélníku velikosti 30 x 40 cm (nebo podle toho, jak máme širokou bochníkovou formu).
Krok 9: Na těsto rozetřeme změklé máslo.
Krok 10: Smícháme cukr se skořicí a rovnoměrně ho nasypeme na těsto.
(Pokud používáme rozinky nebo ořechy, nasypeme je také na těsto). Krok 11: Těsto pevně srolujeme.
12. Bochníkovou formu vymažeme máslem a roli těsta do ní vložíme. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 - 45 minut kynout. Krok 12: Jakmile je bochník vykynutý, předehřejeme troubu na 180°C.
14. Rozšleháme mléko a vejcem a potřeme bochník. Krok 13: Pečeme dozlatova, asi 30 - 40 minut. Krok 14: Před krájením necháme vychladnout, nejdříve ve formě asi 30 minut, potom na mřížce. Krok 15: Podáváme s máslem nebo jen tak. Výborně také chutná opečený z toastovače.
(Pokud používáme rozinky nebo ořechy, nasypeme je také na těsto). Krok 11: Těsto pevně srolujeme.
12. Bochníkovou formu vymažeme máslem a roli těsta do ní vložíme. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 - 45 minut kynout. Krok 12: Jakmile je bochník vykynutý, předehřejeme troubu na 180°C.
14. Rozšleháme mléko a vejcem a potřeme bochník. Krok 13: Pečeme dozlatova, asi 30 - 40 minut. Krok 14: Před krájením necháme vychladnout, nejdříve ve formě asi 30 minut, potom na mřížce. Krok 15: Podáváme s máslem nebo jen tak. Výborně také chutná opečený z toastovače.
Zveřejněno 26. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladký skořicový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ynLz
Moje poznámka
Sladký skořicový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ynLz
Nejnovější recepty
Kořeněné cukroví
Přidáno před 12 minutami
Vánoční stromečky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 5 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 51 minutami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 3 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 16 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 17 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 17 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 17 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 17 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 18 hodinami
Tématické fráze:
skoricovy chleb,
skořicový chléb s jablky,
kynuty skoricovy chléb,
sladký skořicový koláč
Suroviny:
mléko,
máslo,
droždí čerstvé,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
sůl,
máslo,
cukr krupice,
skořice,
rozinky,
vejce,
mléko
Komentáře