Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký skořicový chléb

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 40 min

160 min (120 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 velký bochník

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 407 kJ /
5 356 kcal
Bílkoviny143,30 g
Tuky132,44 g
Vláknina39,15 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 472 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy878,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko nalijeme do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřejeme v mikrovlnné troubě. Přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Mléko s máslem necháme lehce vychladnout, aby bylo vlahé. Krok 2: Přidáme do něj droždí a 50 g cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 3: Ve velké míse (nebo v míse kuchyňského robotu) smícháme vejce a cukr. Krok 4: Přidáme kvásek. Krok 5: Mouku smícháme se solí a postupně přidáváme do směsi kvásku a vajec, řádně promícháme. Krok 6: Ručně, nebo v kuchyňském robotu, uhněteme těsto dohladka (v robotu asi 10 minut). Pokud je těsto příliš lepkavé, přidáme více mouky. Krok 7: Uhnětené těsto vložíme do velké mísy vymazané máslem. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout, asi 2 hodiny. Krok 8: Vykynuté těsto vyndáme na lehce pomoučněný vál a vyválíme do obdélníku velikosti 30 x 40 cm (nebo podle toho, jak máme širokou bochníkovou formu). Krok 9: Na těsto rozetřeme změklé máslo. Krok 10: Smícháme cukr se skořicí a rovnoměrně ho nasypeme na těsto.
(Pokud používáme rozinky nebo ořechy, nasypeme je také na těsto). Krok 11: Těsto pevně srolujeme.
12. Bochníkovou formu vymažeme máslem a roli těsta do ní vložíme. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 - 45 minut kynout. Krok 12: Jakmile je bochník vykynutý, předehřejeme troubu na 180°C.
14. Rozšleháme mléko a vejcem a potřeme bochník. Krok 13: Pečeme dozlatova, asi 30 - 40 minut. Krok 14: Před krájením necháme vychladnout, nejdříve ve formě asi 30 minut, potom na mřížce. Krok 15: Podáváme s máslem nebo jen tak. Výborně také chutná opečený z toastovače.

Zveřejněno 26. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký skořicový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynLz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký skořicový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynLz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
skoricovy chleb, skořicový chléb s jablky, kynuty skoricovy chléb, sladký skořicový koláč

Suroviny:
mléko, máslo, droždí čerstvé, vejce, cukr krupice, mouka hladká, sůl, máslo, cukr krupice, skořice, rozinky, vejce, mléko

Přidat fotografie receptu