Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne s mletým hovězím

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 371 kJ /
2 479 kcal
Bílkoviny183,53 g
Tuky127,72 g
Vláknina22,34 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 8,34 g
Sůl20,70 g
Sacharidy139,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Masová směs: Krok 2: Na 2 PL oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme jen asi další minutu. Krok 3: K cibuli přidáme mleté maso a rychle orestujeme, asi 5 minut. Krok 4: Přidáme koření, tedy oregano, bazalku, bobkový list; zalijeme rajčaty a přiklopíme pokličkou. Krok 5: Vaříme na středním stupni 45 minut a průběžně mícháme. Krok 6: Po 45 minutách sundáme pokličku a vaříme dalších cca 30 minut nebo dokud směs nezhoustne a voda se nevypaří. Krok 7: Vyndáme bobkové listy, dochutíme solí a pepřem. Krok 8: Bešamel: zatímco se masová směs vaří, připravíme si bešamel. Krok 9: Máslo rozehřejeme v hlubším kastrolu nebo pánvi a za stálého míchání přidáváme mouku. Krok 10: Umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Krok 11: Do bešamelu vmícháme sůl a pepř. Krok 12: Dokončení: na dno zapékací mísy, např. velikosti 35 x 25 cm rozetřeme třetinu bešamelu a posypeme třetinou sýru. Krok 13: Na bešamel vyskládáme třetinu lasagnových nudlí, na ně polovinu masové směsi a opakujeme v tomto pořadí: bešamel, sýr, nudle, maso, nudle a nakonec bešamel. Krok 14: Předehřejeme troubu na 200°C. Krok 15: Zapékací mísu přikryjeme alobalem tak, aby nikde nebyla žádná škvírka. Krok 16: Pečeme 30 minut. Krok 17: Po 30ti minutách alobal odstraníme, posypeme zbylým sýrem a pečeme dalších 10 minut odkryté nebo dokud sýr nebude mít zlatavou barvu.

Zveřejněno 27. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s mletým hovězím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EB3m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s mletým hovězím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EB3m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: Byly tam přinejmenším včera večer. Je fakt zbytečné lasagne předvářet, syrové dávám už 15 let, i když poprvé člověk váhá. :-)

Dajda: cathleen:
Bych se vsadil, že včéra v rcp ty VAŘENÉ nudle nebyly, to bych nemlčel:-D
No, ale mám nové čočky, třeba jsem se přehlíd...:-8

Lasagne dělávám poměrně často, pláty samozřejmě nepředvářím.
Opravdu sem přijde pouhých 12 kousků plátků?:-O Když si na ně rozpočítám gramáž ostatních surovin (včetně 200 g mozzarelly), je toho strašně moc.

Proč lasagne předvářet? Pracovat pak s těmi uvařenými musí být dost velká piplačka. Pláty lasagní dávám vždycky syrové, při zapékání se uvaří v bešamelu a rajčatové omáčce za cca 35-45 minut. A je méně práce. ;-)

Tématické fráze:
lasagne s hovezim, hovězí lasagne, lasagne s hovězím bez bešamelu, lasagne s hovězím masem, lazane čl recept, lazaně s hovězího masa, proc do lasani besamel, předvářet lasagne?, lasagně z nudlí recepty, hovězí maso na lasane, recepty s mletym hovězim, musi se lasagne predvaret?, lazaně, nudle na lasagne, lazaně s hovězím masem, reept na lasagne, lasagne gramaz, lasagne s mletým hovězím masem, hovezi lasagne s mozzarelou, jak se vari besamel

Suroviny:
cibule, olej olivový, maso hovězí mleté, česnek, rajče, sušená bazalka, koření oregáno sušené, bobkový list, sůl, pepř mletý, mléko plnotučné, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, těstoviny lasagne, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu