Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné koláčky s fazolovou pastou, teplou rajčatovou salsou a čedarem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Suroviny

Porce: 8 koláčků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 086 kJ /
1 215 kcal
Bílkoviny50,25 g
Tuky50,90 g
Vláknina45,13 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 1,93 g
Sůl4,73 g
Sacharidy117,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí smícháme v mističce s cukrem. Mléko lehce ohřejeme a přimícháme společně se lžící mouky k droždí, prošleháme a necháme vzejít kvásek (pod utěrkou na 20 minut). Krok 2: Když máme vzešlý kvásek, připravíme si do mísy všechny zbylé ingredience na těsto a spolu s kváskem je rozmícháme dohladka. Jelikož každé těsto saje tekutinu trochu jinak, řídíme se tím při přidávání vody. Chceme, aby nám vzniklo lité těsto, ne však příliš řídké. Těsto necháme na teplém místě 30 minut kynout. Krok 3: Než těsto vykyne, připravíme si fazolovou pastu: fazole dáme do mističky, přidáme olivový olej, utřený česnek, sůl a trochu čerstvě mletého pepře. Rozmixujeme. Krok 4: Cibuli nakrájíme nadrobno a pozvolna restujeme na lžíci oleje. Necháme cibuli zezlátnout. Než se tak stane, rozdrtíme si v hmoždíři římský kmín, kousek nasekané chilli papričky, mletou papriku a asi ½ lžičky soli. Krok 5: Tuto směs přidáme k cibuli, když je osmažená dozlatova. Asi minutu mícháme, poté přidáme drcená rajčata a vaříme 2 minuty. Pak odstavíme z plamene a vmícháme nasekaný koriandr. Krok 6: Lívanečník vymažeme lehce olejem a smažíme na něm slané lívanečky – pozvolna, aby se propekly i uvnitř. Krok 7: Lívance potíráme fazolovou pastou, navrstvíme rajčatovou salsu a posypeme kousky čedaru.

Zveřejněno 24. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné koláčky s fazolovou pastou, teplou rajčatovou salsou a čedarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR39

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné koláčky s fazolovou pastou, teplou rajčatovou salsou a čedarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR39

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí, cukr, mouka hladká, mléko, vejce, mouka celozrnná, sůl, mouka hladká, voda, jogurt bílý, fazole červené sterilované, česnek, olej olivový extra virgin, sůl, pepř, cibule, rajče drcené, olej, římský kmín mletý, koření nové koření, paprika sušená sladká, chilli, sůl, koriandr, sýr chedar, olej

Přidat fotografie receptu