Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 261 kJ / 62 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,75 g |
Tuky | 0,35 g |
Vláknina | 5,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce posolíme z obou stran a necháme 15-20 minut vybrečet.
Troubu předehřejeme na 190°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Krok 2: Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné cca 0,5 cm. Mrkev smícháme se lžící olivového oleje, větší špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Lilek osušíme papírovou utěrkou, rozložíme na plech a lehce posypeme provensálskými bylinkami a lehce pokapeme olivovým olejem. Mrkev rozložíme vedle lilku, aby se nepřekrýval. Dáme péct cca půl hodiny do změknutí.
Lilek překrojíme napůl a smícháme s pečenou mrkví.
Troubu předehřejeme na 190°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Krok 2: Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné cca 0,5 cm. Mrkev smícháme se lžící olivového oleje, větší špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Lilek osušíme papírovou utěrkou, rozložíme na plech a lehce posypeme provensálskými bylinkami a lehce pokapeme olivovým olejem. Mrkev rozložíme vedle lilku, aby se nepřekrýval. Dáme péct cca půl hodiny do změknutí.
Lilek překrojíme napůl a smícháme s pečenou mrkví.
Zveřejněno 31. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z pečené mrkve a lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPZV
Moje poznámka
Salát z pečené mrkve a lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPZV
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 9 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 12 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 5 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 9 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 13 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 13 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 15 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 16 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 16 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 18 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
salát z pečeného lilku,
lilek peceny s mrkvi,
salát z pečených lilku,
mrkev s lilkem,
peceny lilek s mrkvi,
lilek s mrkví,
salat z lilku,
lilek mrkev,
salát z pečeného z lilku,
lilek, mrkev,
salat s peceneho lilku,
pecený lilek,
pecený lilek,
mrkev + lilek,
pecený lilek jako salát,
mrkev lilek,
polévka z lilku a mrkve
Suroviny:
lilek,
mrkev,
olej olivový,
pepř,
koření provensálské,
sůl,
pepř
Komentáře