Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka s parmazánem

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 720 kJ /
650 kcal
Bílkoviny14,69 g
Tuky20,28 g
Vláknina16,75 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 3,36 g
Sůl6,42 g
Sacharidy93,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět, do měkka.
Přidáme česnek a smažíme jen asi 1 minutu.
Vmícháme rajčata, jedlou sodu, petrželku, bobkový list, sůl a pepř. Krok 2: Přikryjeme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Odkryjeme a vaříme dalších 10 minut. Krok 3: Odstraníme z plotny a vmícháme bazalku a med.
Přidáme mléko (nebo vodu), abychom dosáhli požadované hustoty.
Dochutíme solí a pepřem, případně dalších podle chuti. Krok 4: Před podáváním vyndáme bobkový list.
Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným parmazánem, bazalkou.
Výborně se k ní hodí třeba sýrový toast z bílého chleba nebo česneková bageta.

Zveřejněno 1. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wloz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wloz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

hosta:děkuji :-)

chute-sveta.cz: vďaka za link - článok, so záujmom som prečítala. Človek sa učí do smrti.

chute-sveta: Ten článek v odkazu je bezvadný - poprvé v životě mám konečně jasno, jak to se sodou a práškem je. Moc děkuju, to se ti povedlo a myslím, že to ocení i jiní. Opravdu doporučuji přečtení. Jsi borka:yes::-))

magdalenka:
v tomto receptu reguluje kyselost, resp. snižuje kyselost rajčat
jinak jsem připravila i článek o jedlé sodě vs. prášek do pečiva http://www.chute-sveta.cz/prasek-do-peciva-vs-jedl...zde. :-)

hosta:;-):-))

maris: no - nevím, zda se dočkáte odpovědi, ale vím, že soda udržuje hezkou barvu potravin při vaření a brání jejich rozvaření. Jestli je nutná tady, bůh suď;-)

Jarko, mě by taky zajímalo, proč je tam ta jedlá soda. Můžeš mi to, prosím, vysvětlit ?;-):-)

Chcela by som sa opýtať, akú funkciu má v tomto jedle jedlá sóda?

Tématické fráze:
rajcatova polevka s parmezanem, rajčatová polévka top recepty, italská rajčatova polévka s parmazánem, rajcatovo bazalkova polévka, rajcatova polevka s bazalkou a parmazanem, tomatová polévka bez česneku s parmazánem, rajčatová s s parmazánem, rajčatová poléka s parmezánem, tomatova polevka s parmazanem, polévka s parmazánem, polévka s rajcat s bazalkou a parmezanem, rajčatová polévka s bazalkou a kysanou smetanou, rajčatová polévka s cibulkou z rajčat, rajčatová polévka s parmezámem, rajčatová bazalková polévka, recept na domácí sušená rajčata

Suroviny:
máslo, rajče, soda jedlá, petrželka sušená, bobkový list, sůl, pepř mletý, med, mléko, smetana kysaná, parmazán, bazalka čerstvá, petržel

Přidat fotografie receptu