Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí enchiladas trochu jinak

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 856 kJ /
3 790 kcal
Bílkoviny262,46 g
Tuky143,48 g
Vláknina72,79 g
Cholesterol 746 mg
Sodík 3,64 g
Sůl11,00 g
Sacharidy327,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°C a 2 pečící plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Nařezané tortilly položíme na plech a pečeme je v troubě cca 15 minut, aby byly lehce opečené (ne spálené!) Krok 3: Ve hluboké pánvi osmažíme maso nasucho (nebo na 1 PL oleje) maso, přidáme 1 ČL soli a 1/2 ČL čerstvě mletého černého pepře a vaříme asi 30 minut za občasného míchání. Krok 4: Maso vyndáme na talíř a pánev vytřeme do sucha, např. papírovou utěrkou. Krok 5: V té samé pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme cibuli, papriky, jalapeño (pokud používáme), kukuřici a česnek. Vaříme dokud zelenina nezměkně, asi 5 - 10 minut. Krok 6: Vmícháme mouku, chili, kumín. Za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Krok 7: Postupně přidáme kuřecí vývar a ideálně metlou mícháme. Krok 8: Směs přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání asi 10 minut. Krok 9: Přidáme uvařené fazole (nebo konzervu), limetkovou šťáou a dochutíme solí a pepřem. Krok 10: Zapékací mísu (např. vel. 20 x 20 cm) vymažeme lehce olejem a vyložíme na dno 1/3 tortil. Na tortilly dáme 1/3 masa, 1/3 zeleniny a posypeme 1/3 směsi sýrů. Tento postup opakujeme ještě 2 krát s tím, že navrch nasypeme sýr. Zapékací mísu přikryjeme alobalem. Krok 11: Pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 20 - 30 minut, nakonec alobal sundáme a pečeme jen 2 - 3 minuty. Krok 12: Před podáváním necháme cca 10 minut odstát, ozdobíme nasekaným koriandrem. Krok 13: Pokud používáme sušené fazole, necháme je přes noc namočit ve vodě, ve které je druhý den uvaříme do měkka.

Zveřejněno 1. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí enchiladas trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmpE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí enchiladas trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmpE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mleté hovězí maso recepty do trouby, mleté maso recepty do trouby, hovězí mleté maso recepty, mlete hovezi maso s omackou enchiladas, mleté hovězí maso recepty, mlete hovězí recept, zeleninová enchilladas, enchiadas z hovězího masa, enchiladas zeleninové, enchiladas recepty, pokrmy z mletého hovězího masa, enchiladas s hovězím masem, hovězí maso recepty, recept hovězí v troubě, mleté maso do trouby, echiladas chute sveta, enchiladas z mletého masa, recepty s hovězí konzervou, hovězí maso trochu jinak, hovězí konzerva recept

Suroviny:
tortilla, maso hovězí mleté, máslo, olej olivový, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprička jalapeňo nakládaná, kukuřice mražená, česnek, mouka hladká, chilli, kmín celý, vývar kuřecí, fazole černé, šťáva limetková, sůl, pepř, sýr chedar, sýr eidam, koriandr

Přidat fotografie receptu