Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna cotta s broskvovým pyré

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 810 kJ /
1 150 kcal
Bílkoviny23,02 g
Tuky52,55 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 177 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy136,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panna cotta: ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut. Krok 2: Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu. Krok 3: Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt a želatinu v mléce. Krok 4: Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4 – 6 sklenic/ misek.
5. Necháme v lednici vychladit. Krok 5: Broskvové pyré: všechny suroviny rozmixujeme v klasickém mixeru nebo ponorným mixerem dohladka. Zkontrolujeme sladkost – můžeme cukr přidat, nebo naopak na začátku použít méně cukru a postupně přidávat. Krok 6: Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou/ ztuhlou panna cotta a necháme řádně vychladit.

Zveřejněno 3. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta s broskvovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GE13

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta s broskvovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GE13

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mám technickou otázku (poznámku?):-8
Myslela jsem, že se dozvím rozdíl mezi tebou používaným hrnkem a šálkem, proto jsem se na jejich obsah koukla blíž...jednak nechápu, jak může mít 1,5 hrnku 355 ml (snad 360, aby se dal dělit třemi polovinami, ne?) - pak vychází obsah hrnku na 240 ml.
Půl šálku o řádek níž má 120 ml, tzn., že šálek má též 240 ml?:-O
Nebo tomu špatně rozumím? Díky.

Jitkas: :yes:
Panna cotta je v překladu vařená smetana. Já bych určitě tuhle dobrotu nešidila, když už mám takovou životní filosofii ;-):-8

Spise takove "tucnejsi" Latte cotto....

lehké a výborné:yes::-D

Tématické fráze:
broskvove pyre, panna cotta s broskvemi, broskvová panna cotta - recept, rozdíl mezi hrnkem a šálkem, panna cotta s broskvovým s přelivem, jaky je rozdil mezi salkem a s hrnkem, pana cotta s broskvemi, dort s broskvovým přelivem, panna cotta 60 ml, broskvova panna cota, broskvová pana cotta recept, broskvovy pyré, panna cotta recept, panna cotta broskev, řezy s broskvovym pyre, příprava broskvového pyre, broskovove pyre, recept na broskvové pyré, panna cotta pro 9 porci, zakusek s broskvovým piré

Suroviny:
mléko plnotučné, smetana ke šlehání, želatina, cukr krystal, extrakt vanilkový, broskve, likér, cukr krupice

Přidat fotografie receptu