Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice na medu a hořčici

Krkovička patří mezi nejoblíbenější části vepřového a není se čemu divit. Je šťavnatá, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Vyzkoušíme ji upéct společně s cibulí, čerstvými bylinkami, hořčicí a pivem. Rázem máme skvělý oběd pro celou rodinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (69×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 805 kJ /
431 kcal
Bílkoviny7,46 g
Tuky23,88 g
Vláknina15,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 383 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy41,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a nasekaných bylinek. Krok 3: Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno a nasypeme je na dno pekáčku. Krok 4: Maso osolíme, vložíme do pekáčku, potřeme směsí a hojně opepříme. Krok 5: Podlijeme pivem nebo vodou - jen nepatrně, aby maso neplavalo. Krok 6: Přiklopíme a vložíme do trouby, rozpálené na 200 °C. Krok 7: Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku. Krok 8: Asi po 45 minutách maso odkryjeme a necháme dopéct do pěkné barvy. Ještě můžeme během pečení polévat výpekem. Krok 9: Ke krkovičce je vhodná bramborová příloha - kaše, šťouchané nebo jen vařené brambory.

TIP: Jak udělat vepřovou krkovici v troubě? V lehce pikantní marinádě je neodolatelná

Zveřejněno 3. 9. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Kdo nerad podlévá pivem, může jen vodou nebo vývarem.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice na medu a hořčici

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kPGv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice na medu a hořčici

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kPGv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

:-)<3:yes::yes: také dělávám podle tohoto receptu, všem chutná :-K

Blansch: Díky :-K

Výborné :-)

Antygravity: Díky za foto :-K

Moc dobré, děkuji za recept. Příloha pečené brambory a restované fazolky. :yes:

Mám moc ráda videorecepty. Naložila jsem krkovičku bez kosti, zítra upeču, jen bez tymiánu a rozmarýnu, ten mám ráda jen já. :-8
Možná budu péct v remosce a uvažuju o zelí, knedlíku, bramborách nebo špenátu? :-8
Ráda podleju pivem a tím maso i zapiju. ;-)
:yes:

Domidany: Díky za fotky a realizaci :-K

<3 Výborný a jednoduchý receptík. Maso jsem naložila den dopředu a super. Moc díky za inspiraci. Určitě budu dělat častěji :-)

Tak jsme to dnes upekli a je to dobré, není to nijak výrazné, ale chuťově moc dobré. doporučuji.:yes:

Výborný,doma to má velký úspěch,receptik už mám napsany ve svých kuchařce

Kaci: To jsem ráda, moc díky za zprávu :-K

Andrejko, tohle musím vyzkoušet. Už mám uloženo! :-p:yes:

VeronikaBal:Verčo, díky za vyzkoušení ;-)

Rozhodně doporučuji. Pochutnali jsme si.:yes:

Andrejko, už mám koupenou základní surovinu, nyní musím být ženou činu;-), už se těším, že to bude prudce jedlé:-p a recept oceňuji 22. bodem :yes::-K

:-p
Super úžasný a přitom jednoduchý recept a....mňam :yes:

vypadá to krásně:-p v neděli mám podlaháře už vím čím ho nakrmím:-)):-D

ha!!! Konečně pořádné zdravé MASO!!!!!!!!!!:yes::yes::yes::yes:

V patek maso naloženo dnes upečeno v mžiku se....Od manžela pochvala před nastoupenou jednotkou.Přiloha byly pečené brambory dle žížaly a mix zelený listový salát s naloženým hermelínem a brusinkami.Za mojí rozežranou rodinu bodík s :-pvelkym B.

Tak to se mně líbí :yes:+

Už se na ni těším:-p:-p

Všem moc děkuji za shlédnutí receptu, komentáře a hodnocení:-K

Super:yes:

prostě božský pohled:yes::-D

Mňam :-p

:yes: i ján se přidávám, dala bych si to hned :-p:-K

1974andrea:I já dávám bodík :-p:-p:-p:yes::yes::-K

1974andrea::-D:yes: Za mě bodík;-)

1974andrea: a dobře jsi udělala;-):-):yes::-))

Po delší době pořádný jídlo, tím nechci říct že jídla která tady byla poslední dobou jsou špatná. Ale pro mužský nic moc.

hosta:Jitko dík. Tady je to pořád samý raw, vege a vegan, tak jsem musela dát něco echt jiného :-D

Tématické fráze:
krkovice na medu, pečená krkovice na medu, krkovička na medu, krkovicka na medu a horcici, krkovcie na medu a hořčici, krkovcie na medu a hořčici, krkovice v medu, vepřová krkovice na medu a horcici, krkovice na hořčici, veprova krkovice na medu, maso na medu a hořčici, krkovice na horccici a medu, krkovice na, krkovice s medem a horcici, krkovice s medem, recept krkovice na medu, krkovička s medem a hořčicí, recept krkovicka na medu, krkovicka na horcici a pivu, vepřové na medu a horcici

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, hořčice, med tekutý, rozmarýn, olej, pivo černé, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu