Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédské rolky s nutelou, ořechy a kardamomem

S nadcházejícím zimním obdobím máme ještě větší chuť na sladké pečivo. Je to tak správně a v domácí kvalitě si jej můžeme dopřát kdykoliv. Vyzkoušejte veganskou variantu oblíbených kynutých rolek, tentokrát v s kardamomem, ořechy a jablíčky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 11 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 089 kJ /
3 845 kcal
Bílkoviny96,95 g
Tuky84,85 g
Vláknina68,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 177 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy639,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené droždí a kardamom promícháme ve větší míse. Krok 2: Kokosový olej rozpustíme, přidáme k němu mléko a javorový sirup a zahřejeme. Krok 3: Vlažnou směs přelijeme do mísy s droždím a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Krok 4: Do stejné mísy prosejeme mouku, zamícháme a zpracujeme v hladké těsto. Dle potřeby přidáme další mouku či trochu vlažného mléka. Krok 5: Těsto dobře propracujeme buď rukama nebo za pomoci robota. Poté jej vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nejméně 1 hodinu vykynout. Krok 6: Vykynuté těsto vyndáme z mísy a na lehce pomoučené ploše ho vyválíme do obdélníku o velikosti asi 50 x 40 cm. Krok 7: Plát těsta potřeme vegan nutelou, z jablka vymačkejte přebytečnou šťávu (důležité) a rozprostřeme ho po celé ploše. Krok 8: Posypeme nahrubo nasekanými, opraženými lískovými ořechy a špetkou kardamomu. Krok 9: Spodní třetinu těsta přeložíme ke středu a překryjeme horní třetinou těsta. Krok 10: Ostrým nožem krájíme vertikálně na asi 3 cm široké pruhy. Každý pruh poté uchopíme do rukou tříkrát ho natáhneme do délky a zamotáme. Krok 11: Poté položíme na plochu a pruh těsta zavážeme do uzlu, volné konce těsta zastrčíme doprostřed rolky. Krok 12: Hotové rolky přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě dalších 30 minut vykynout. Krok 13: Troubu dobře předehřejeme na 220 °C. Krok 14: Když jsou rolky vykynuté, lehce je pomažeme rostlinnou smetanou, posypeme dalšími nasekanými lískovými ořechy, vložíme do trouby a pečeme dozlatova přibližně 10 až 12 minut. Krok 15: Hotové rolky vyjmeme z trouby a podáváme ještě teplé.

Zveřejněno 6. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédské rolky s nutelou, ořechy a kardamomem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5g6X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédské rolky s nutelou, ořechy a kardamomem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5g6X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:yes::yes::yes:

Máte zajímavé a určitě i chutné recepty :-K:-K:-K:-K:-K:-:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty s nutelou, pokrmy s kardamomem, ořechova rolka, ořechove kuličky s nutelou a šlehačkou, švédští vegani, vegan rolky, celozrnné rolky s čokoládou, rolka s nutelou s celozrnného těsta, svedske misy, recept na těsto s kardamomem

Suroviny:
droždí sušené, kardamom mletý, sůl, olej kokosový, mléko rostlinné, sirup javorový, mouka polohrubá, mouka špaldová celozrnná, mouka sojová, nutella vegan, jablko, ořechy lískové, kardamom, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu